Antena 3 CNN Actualitate Justiție ICCJ atacă la CCR tăierea pensiilor speciale

ICCJ atacă la CCR tăierea pensiilor speciale

Adunarea Generală a judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a decis, joi, să sesizeze Curtea Constituțională a României (CCR) pe legea eliminării pensiilor speciale, potrivit surselor Antena 3 CNN.

ICCJ atacă la CCR tăierea pensiilor speciale
Sursa foto: Pixabay | Pexels
de Mia Lungu    |    29 Iun 2023   •   15:56

Judecătorii de la ICCJ au decis în unanimitate atacarea legii care elimină pensiile speciale. Aceștia vor trimite sesizarea la CCR astăzi, 29 iunie 2023, până la sfârșitul zilei, potrivit surselor Antena 3 CNN.

Au fost 88 de voturi pentru și 10 judecători care nu au votat, fiind în concediu.

”La data de 29.06.2023, ora 13.00, constituită în Secţii Unite, în conformitate cu prevederile art.27 lit.b din Legea nr.304/2022 privind organizarea judiciară, În temeiul art.146 lit.a) din Constituţia României şi art.15 alin.(1) din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, republicată,  Cu participarea unui număr de 87 de judecători, cu respectarea cerinţelor de cvorum prevăzute de lege, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis,în unanimitate, sesizarea Curţii Constituţionale a României pentru controlul constituţionalităţii, înainte de promulgare în ceea ce priveşte: l Legea pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu şi a Legii nr.277/2015 privind Codul fiscal (PL-x nr.244/2023); Legea privind unele măsuri pentru continuarea activităţii de către persoanele care îndeplinesc condiţiile de pensionare”, conform unui comunicat al ICCJ.

Citește și: Fostul judecător CCR Petre Lazăroiu, despre legea pensiilor speciale: "Încalcă toate regulile de drept"

Senatul a adoptat, miercuri, proiectul de lege privind pensiile speciale. Cu 91 de voturi pentru, 19 împotrivă și o abținere, legea a fost adoptată. 

”Astăzi e un moment important. Pentru prima dată în 34 de ani Parlamentul României abrogă pensiile speciale ale parlamentarilor și la două ore distanță impozitează, elimină pensii pentru mai toate categoriile profesionale din România.

E adevărat că e o încercare complicată să respecți decizii CCR, mai multe, și să reușești să impozitezi și să elimini pensii speciale”, a spus în timpul dezbaterilor Alfred Simonis.

×
Subiecte în articol: ICCJ CCR tăierea pensiilor speciale
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close