Antena 3 CNN Actualitate Justiție Scandal monstru în Comisie pe tema modificării Legilor Justiției. Steluța Cătăniciu: "Dacă n-aveți nevoie de ALDE, plecăm"

Scandal monstru în Comisie pe tema modificării Legilor Justiției. Steluța Cătăniciu: "Dacă n-aveți nevoie de ALDE, plecăm"

Scandal monstru în Comisie pe tema modificării Legilor Justiției. Steluța Cătăniciu: "Dacă n-aveți nevoie de ALDE, plecăm"
12 Dec 2017   •   17:05

Scandal pe Legile Justiției, nu între opoziție și putere, ci în comisia care se ocupă de modificarea legilor. A avut loc un schimb dur de opinii între PSD și ALDE, mai exact între Steluța Cătăniciu (ALDE) și Florin Iordache, președintele Comisiei, care reprezintă PSD. 

"A fost un schimb de replici, dar nu a fost un scandal. A fost o discuție care se referea la revocarea membrilor CSM. Membrii CSM sunt aleși de către adunările generale ale judecătorilor. Procurorii sunt aleși de adunările generale ale procurorilor. A fost o discuție cu privire la revocarea acestora pentru că noi am pornit modificările acestor legi special pe legea care reglementeaza statutul judecătorilor și procurorilor. Mi s-a părut firesc ca și revocarea membrilor CSM să fie realizată de către adunările generale", a explicat Steluța Cătăniciu. 

Întrebată ce se va întâmpla cu revocarea magistraților din CSM, Steluța Cătăniciu a spus că "în acest moment este validată de plenul CSM". 

"Adunările generale ale magistraților votează revocarea, iar votul este validat de către plen. Este normal ca în situația in care judecătorii au calitatea de membri CSM să fie revocați de către judecător, iar procurorii să fie revocați de către procurori", a mai spus Steluța Cătăniciu. 

×
Subiecte în articol: 100 de minute PSD ALDE scandal
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close