Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban: Suntem într-o bătălie extrem de dură. Pare că va fi câștigată de cetățenii României

Ludovic Orban: Suntem într-o bătălie extrem de dură. Pare că va fi câștigată de cetățenii României

Ludovic Orban: Suntem într-o bătălie extrem de dură. Pare că va fi câștigată de cetățenii României
13 Iun 2019   •   16:22

Liderul PNL, Ludovic Orban, s-a dezlănțuit împotriva celor de la PSD, în cadrul ceremoniei de semnare a Pactului cu celelalte partide politice.  Ludovic Orban, Victor Ponta, Dan Barna şi Eugen Tomac au fost invitați la Cotroceni pentru a semna Acordulul Politic Naţional pentru consolidarea parcursului european al României. 

„Mă bucur că am ocazia să-mi pun semnătura într-un document extrem de important care poate să pună bazele realizării unei democrații autentice în România, care să se bazeze pe valorile, normele, principiile europene, care să se bazeze pe respectarea drepturilor și a libertăților individuale ale cetățenilor, pe respectarea statului de drept, a independenței justiției, care să se bazeze pe o competiție onestă între cetățenii României și să le permită să-și găsească dreptatea. PNL a acționat constant, hotărât, cu determinare pentru ca România să devină cu adevărat o țară europeană, respectată, o țară care să stea pe picior de egalitate la masă deciziilor UE. Pentru România nu există altă cale decât o integrare și mai serioasă și mai profundă, o integrare care să permită să-și fructifice toate oportunitățile și avantajele de care dispune”. 

„În ceea ce privește obiectivele cuprinse în acest pact, sunt obiective pentru care milităm de mult timp. De doi și jumătate suntem angajați într-o bătălie extrem de dură în care am apelat la toate mijloacele constituționale și legale, pe care am dus-o alături de mulți cetățeni Români. O bătălie care prin inițiativa președintelui de a declanșa Referendumul pare a fi o bătălie care va fi câștigată de cetățenii români. Semnătura mea pe acest document reprezintă un angajament din partea întregului partid PNL de a fi alături de președintele României pentru a transpune în fapt obiectivele din acest pact și dorința exprimată de cetățenii români pe data de 26 mai. Sunt convins că orice formațiune politică care nu va ține cont de părerea oamenilor va dispărea de pe scena politică”, a spus Orban. 

 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close