Antena 3 CNN Actualitate Media Despăgubire record pentru o celebră prezentatoare TV, care susține că a fost hărțuită sexual de șeful ei

Despăgubire record pentru o celebră prezentatoare TV, care susține că a fost hărțuită sexual de șeful ei

Despăgubire record pentru o celebră prezentatoare TV, care susține că a fost hărțuită sexual de șeful ei
06 Sep 2016   •   21:10

Grupul 21st Century Fox, compania mamă a Fox News, a ajuns la un acord amiabil cu o fostă prezentatoare de știri pentru soluționarea unui caz de hărțuire sexuală, prezentat în iulie trecut împotriva lui Roger Ailes, în acel moment PDG al acestui post de televiziune favorit al conservatorilor americani, transmit marți Reuters, AFP și EFE.

Detaliile financiare ale acordului nu au fost dezvăluite de companie, dar potrivit mai multor media, Gretchen Carlson ar urma să primească 20 de milioane de dolari pentru a-și retrage acțiunea din justiție, care l-a costat postul pe Ailes, unul dintre cei mai puternici oameni din peisajul mediatic americani.

De asemenea, grupul media a prezentat scuze publice fostei prezentatoare. "În timpul mandatului său de la Fox News, Gretchen (Carlson) a demonstrat întotdeauna un nivel foarte ridicat de profesionalism", scrie 21 Century Fox, într-un comunicat citat de AFP. "Ne pare rău și ne cerem scuze sincer că Gretchen (Carlson) nu a fost tratată cu tot respectul și demnitatea pe care ea și toți colegii noștri le merită'', continuă grupul.

Gretchen Carlson a depus o plângere la începutul lunii iulie în fața unui tribunal din statul New Jersey, acuzându-l pe Ailes că a concediat-o după ce i-a refuzat avansurile sexuale. Acesta a respins acuzațiile, dar și-a dat demisia la 21 iulie după declanșarea scandalului. Grupul media a anunțat public declanșarea unei anchete interne pentru stabilirea adevărului.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Fox News acord post acord New Jersey
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close