x close

Detenţie pe viaţă pentru doi jurnalişti turci, după dezvăluiri halucinante despre traficul cu armament

de A.M.P    |    27 Ian 2016   •   23:30
Detenţie pe viaţă pentru doi jurnalişti turci, după dezvăluiri halucinante despre traficul cu armament 482 foto:pixabay.com

Procurorii turci solicită condamnarea la detenţie pe viaţă fără posibilitatea eliberării condiţionate pentru doi jurnalişti acuzaţi de terorism, după ce aceştia au dezvăluit că serviciile secrete turce trimit armament în Siria, afirmă surse citate de site-ul agenţiei Reuters.

Can Dundar, editor-şef al publicaţiei laice Cumhuriyet, şi Erdem Gul, editor la acelaşi ziar, sunt în arest preventiv din noiembrie 2015 într-un caz care a generat critici vehemente pe plan internaţional la adresa Administraţiei Recep Tayyip Erdogan.

Ziarul Cumhuriyet a relatat că Administraţia de la Ankara ajută insurgenţii sirieni. Cei doi jurnalişti au difuzat, în mai 2015, o înregistrare video care ar suprinde agenţi ai serviciilor secrete turce care transferau armament în Siria, pentru a ajuta grupurile insurgente şi organizaţiile teroriste care luptă împotriva regimului Bashar al-Assad. Însă cei doi jurnalişti sunt acuzaţi de susţinere a unui grup terorist şi de publicarea unor materiale prin încălcarea legislaţiei privind securitatea statului turc.

Potrivit unui document judiciar obţinut de agenţia Reuters, procurorii vor condamnarea la detenţie pe viaţă, plus încă 30 de ani, pentru cei doi ziarişti turci, sentinţe care ar presupune că nu vor putea fi eliberaţi condiţionat niciodată şi vor sta în izolare 23 de ore pe zi.

Implicarea Turciei în conflictul din Siria este un subiect sensibil pe plan internaţional, în contextul în care Alianţa Nord-Atlantică cere Ankarei să intensifice operaţiunile contra reţelei teroriste Stat Islamic.
Citeşte mai multe despre:

Siria turcia terorism
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati