Antena 3 CNN Actualitate Media Jurnalista care a ieșit în lacrimi din emisiunea "Profesioniștii" de la TVR rupe tăcerea. Ce s-ar fi întâmplat de fapt

Jurnalista care a ieșit în lacrimi din emisiunea "Profesioniștii" de la TVR rupe tăcerea. Ce s-ar fi întâmplat de fapt

Jurnalista care a ieșit în lacrimi din emisiunea "Profesioniștii" de la TVR rupe tăcerea. Ce s-ar fi întâmplat de fapt
10 Apr 2017   •   13:03

Jurnalista Emilia Șercan reacționează la mai bine de o săptămână după difuzarea la TVR a emisiunii "Profesioniștii" din care a plecat în timpul înregistrării, în lacrimi, după ce a clacat. Într-un text publicat de Pressone, Șercan îi reproșează voalat Eugeniei Vodă, moderatoarea emisiunii, că a difuzat momentele tensionate și că, deși emisiunea era înregistrată, nu i-a acordat timpul pentru a-și reveni emoțional.

Gest șocant al unei jurnaliste. A părăsit emisiunea în timpul unui interviu la TVR

"Nu vreau să mă justific scriind acest text, ci vreau să povestesc simplu, fără nuanțe, ce a dus la momentul în care am clacat în emisiunea "Profesioniștii". Reacția mea a fost suma unor sentimente de toate felurile, amestecate, acumulate în ani.

.... ca ziarist cu 20 de ani de experiență, știu că adresezi interlocutorului o întrebare dificilă chiar la începutul unui interviu atunci când vrei să-l destabilizezi emoțional sau psihic.

În interviul de la "Profesioniștii", mi-a fost adresată mie prima întrebare și a fost o întrebare grea – despre salariul încasat la Realitatea TV, de 8.500 de euro, informație disponibilă în mediul online de ani de zile.

Mă aşteptam să fie abordată această chestiune pe parcursul filmării, dar recunosc că m-a luat prin surprindere că am fost întrebată chiar din prima.

A urmat o remarcă a Eugeniei Vodă pe care o voi parafraza. A invocat un personaj dintr-un film al lui Mircea Daneliuc – Această lehamite –, o femeie care, ca să aibă orgasme, îşi bagă degetele în priză. A spus ceva de genul – "Ca femeia din filmul lui Daneliuc, care băga degetele în priză ca să aibă orgasme, tu, ca să ai satisfacții profesionale, iei scalpul unor oameni puternici".

La această afirmație, în ochii mei s-a citit oroare, iar realizatoarea a zis că nu trebuie să spun ceva. Nu știu dacă aș fi putut răspunde în vreun fel la o asemenea atrocitate. Această secvență a fost tăiată la montaj", scrie Emilia Șercan.

Textul complet.

×
Subiecte în articol: TVR Catalin Tolontan
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close