Antena 3 CNN Actualitate Zeci de milioane de lei, averea nejustificată a unei judecătoare de la Tribunalul București

Zeci de milioane de lei, averea nejustificată a unei judecătoare de la Tribunalul București

O judecătoare din cadrul Tribunalului București este acuzată de Agenția Națională de Integritate că ar avea o avere nejustificată de peste 30 de milioane de lei (şase milioane de euro).

de Ioana Mircea    |    11 Oct 2023   •   10:36

Agenția Națională de Integritate a constatat existența unor diferențe nejustificate între averea dobândită și veniturile realizate în cuantum total de 31.602.501 de lei în cazul a două persoane, respectiv Mazilu Gabriela-Cristina, judecător în cadrul Tribunalului București și fost Judecător în cadrul Judecătoriei Sector 4.

Diferența nejustificată de avere a acesteia este de 30.388.515 Lei, obținută în perioada exercitării funcției publice.

De același lucru este acuzat și Nicoreșteanu Ionuț Victor, funcționar public cu statut special în cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București. Diferența nejustificată de avere în cazul său este de 1.213.986 Lei, obținută în perioada exercitării funcției publice.

Citește și: Stenograme între primarul din Mioveni și șeful Poliției Locale, cel care i-a promis ”șpaga în rate”: ”Nu rămân dator”

Astfel, Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel București, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către Mazilu Gabriela-Cristina, și respectiv, Nicoreșteanu Ionuț Victor, în perioada exercitării funcțiilor publice.

Cei au fost informați despre declanșarea procedurii de evaluare și au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare. 

×
Subiecte în articol: avere judecatoare Tribunalul Bucuresti
Parteneri
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș
x close