Antena 3 CNN Actualitate Dincolo de știri. O lege strâmbă care curmă vieţi!

Dincolo de știri. O lege strâmbă care curmă vieţi!

Dincolo de știri. O lege strâmbă care curmă vieţi!
14 Feb 2016   •   00:23

Ediția din această sâmbătă a emisiunii ''Dincolo de știri'', realizată de Cristina Țopescu, a avut în prim plan din nou aceeași realitate tragică a copiilor abandonati, copii care după ce au iesit din sistemul de protectie a copilului, multi dintre ei au ramas pe strazi, acolo unde unii, ca sa supravietuiasca, pot deveni un pericol pentru noi toti.

Iar vina e a statului roman. In ultimii 25 de ani, Romania a schimbat legea adoptiilor de 7 ori. Recent a suferit noi modificari, in bine, spun autoritatile. Insuficiente, spunem noi!

Despre adoptii internationale nu mai sufla nimeni o vorba. Doar ONG-urile din domeniu mai striga. Iar argumentele lor sunt: Romania e singurul stat membru al Uniunii Europene care a blocat adoptiile internationale. România, stat semnatar al Conventiei de la Haga asupra protectiei copiilor si cooperării în materia adoptiei internationale încheiată la 29 mai 1993, ratificata de Parlamentul României prin Legea nr. 84/1994,  este singurul stat, dintre cele peste 90 de state semnatare,  care a violat această conventie, care nu-si respectă atributiile asumate prin semnarea Conventiei.

Iordana Pantelimon este unul din copiii care au ratat şansa de a avea o familie, din cauza Legii adopţiei. Povestea ei a fost prezentată la ''Dincolo de știri''.



×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close