Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat spune adevărul despre numărul de cazuri raportate zilnic: Cei care dau astfel de mesaje au un scop!

Raed Arafat spune adevărul despre numărul de cazuri raportate zilnic: Cei care dau astfel de mesaje au un scop!

Secretarul de stat, Raed Arafat, a asigurat că datele transmise de autorități cu privire la cazurile COVID sunt reale. Asta în contextul în care tot mai multe voci vorbesc despre falsificarea cifrelor.

Raed Arafat spune adevărul despre numărul de cazuri raportate zilnic: Cei care dau astfel de mesaje au un scop!
de Laura Dinu    |    23 Iul 2020   •   22:35

Cei care dau aceste mesaje au un scop. Scăderea încrederii în autoritatea statului. Eu vă spun, atât cât avem testate cazuri pozitive noi, astea le anunțăm. Nu are nimeni interesul nici să le scadă, nici să le crească. Ele nu trec printr-un laborator în care să înceapă cineva să spună: Uite, scoatem cazurile, asta nu punem... NU! Cel puțin, ce primim de la INSP, știu că este exact se întâmplă. 

Cum putem stopa aceste mesaje? Numai prin ignorarea lor! Și să fim conștienți că aceste mesaje nu fac decât să deruteze! Pentru că cei care le lansează depind de cei care le urmăresc!”, a declarat Raed Arafat. 

Nelu Tătaru, declarații controversate

Cu două zile în urmă, Grupul de Comunicare Strategică a informat că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate alte 994 noi cazuri de îmbolnăvire. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut o declarație la scurt timp din care reieșea că Grupul de Comunicare a greșit când a trimis informarea zilnică.

”Suntem într-un moment pandemic, de creștere progresivă a numărului de cazuri! Vom avea două săptamâni dificile pentru a putea reimpune acele măsuri de carantină, izolare în spital, izolare la domiciliu. În funcție de cooperarea la aceste măsuri, în funcție de respectarea anumitor norme de desfășurare a anumitor activități, vom putea vedea evolutia în perioada următoare. Repet, vom avea două săptămâni destul de grele, muncă asiduă, atât la nivelul DSP cât și la unitățile sanitare”, a spus ministrul Nelu Tătaru.

Suntem într-o perioadă de creștere ușoară a numărului de cazuri noi

Întrebat explicit despre cele 994 noi cazuri, ministrul Sănătății a declarat. 

„Sunt și testările pentru cei internați, sunt și testările pentru cei noi din anchetele epidemiologice, sunt și testările pentru cei care vor să plece în concediu și-și fac acele testări la cerere”.

Astfel, în raportare sunt incluse și testările pentru persoane deja bolnave aflate în spital, deci nu sunt noi cazuri COVID-19. Ministrul nu a precizat însă câte din cazurile raportate ca fiind noi îmbolnăviri sunt bolnavi COVID 19 aflați în spital și retestați în vederea externării. 

×
Subiecte în articol: Raed Arafat cazuri coronavirus
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close