Antena 3 CNN Actualitate REACŢIA ministrului Apărării la informaţiile contradictorii privind cauzele PRĂBUŞIRII avionului malaysian

REACŢIA ministrului Apărării la informaţiile contradictorii privind cauzele PRĂBUŞIRII avionului malaysian

REACŢIA ministrului Apărării la informaţiile contradictorii privind cauzele PRĂBUŞIRII avionului malaysian
Sursa foto: Foto captura Antena 3
18 Iul 2014   •   11:10

Ministrul Apărării, Mircea Duşa a declarat, vineri, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că nu se impune convocarea unei şedinţe CSAT şi nici o stare de alertă în Armată până când o comisie de anchetă nu va stabili cauzele catastrofei aviatice din Ucraina.

Duşa a afirmat că nu doreşte să facă comentarii cu privire la cauzele prăbuşirii avionului malaysian, având în vedere informaţiile numeroase şi contradictorii care au fost lansate în spaţiul public până în prezent.

"Primul-ministru a dispus încă de aseară constituirea unei celule de criză la Ministerul Transporturilor, cu specialişti în domeniu aviaţiei, şi la Ministerul de Externe, de asemenea, pentru a verifica dacă în avion sunt pasageri români. Nu cred că se impune CSAT, însă Armata este operativă 24 de ore din 24 şi în orice situaţie este pregătită să acţioneze", a spus ministrul MApN Mircea Duşa, la Antena 3.

Prăbuşirea avionului malaysian care efectua zborul MH17 cu 298 de persoane la bord într-o zonă devastată de războiul civil din Ucraina provoca vineri consternarea comunităţii internaţionale, Washingtonul îndemnând la o anchetă "fără obstacole", experţi americani avansând ipotea unui tir de rachetă.

×
Subiecte în articol: Mircea Dusa
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close