Antena 3 CNN Actualitate Religie Ce trebuie să facem în Postul Adormirii Maicii Domnului. Sfaturile Părintelui Vasile Ioana

Ce trebuie să facem în Postul Adormirii Maicii Domnului. Sfaturile Părintelui Vasile Ioana

Îndemnurile părintelui Vasile Ioana către credincioși, la începutul Postului Adormirii Maicii Domnului.

Ce trebuie să facem în Postul Adormirii Maicii Domnului. Sfaturile Părintelui Vasile Ioana
Sursa foto: Părintele Vasile Ioana/ Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Aug 2023   •   06:00

"Ce să facem în Postul Adormirii Maicii Domnului?

1. Să ne rugăm mai mult Preasfintei!
- zilnic să facem Paraclisul Maicii Domnului, Acatistul Maicii Domnului sau Acatistul Adormirii Maicii Domnului;
- zilnic, de sute de ori, dacă putem, să rostim rugăciunea: “Bucură-te, ceea ce ești plină de har, Marie, Domnul este cu tine!”;
- zilnic, o Catismă din Psaltire. 

2. Să postim cu sfințenie!
- cei sănătoși pot încerca să nu mănânce nimic până la ora 15:00, iar miercurea și vinerea, până la apusul soarelui;
- ceilalți, după putere, să se abțină de la lăcomia pântecelui. Abuzul alimentar este păcat, chiar dacă mâncarea este de post! De aceea ar fi minunat să mâncăm mai puțin.

3.Să ne spovedim cu sinceritate! 
- spovedania făcută cu părere de rău pentru trecutul păcătos aduce Harul lui Dumnezeu în viața noastră!

4. După ce primim iertarea păcatelor prin dezlegarea duhovnicului, la scaunul de Spovedanie, să ne împărtășim la Sfânta Liturghie cu Trupul și Sângele Domnului. Acest act de unire cu Domnul îl săvârșim cu atentă pregătire, prin post și rugăciune, și cu conștiința că primim cel mai mare dar- însuși cinstitul Trup și scumpul Sânge al Domnului nostru.

Citeşte şi: Pr. Vasile Ioana: „Joacă la păcănele alocația copiilor!” Pastila pentru dependenții de jocuri de noroc

5. Să reducem consumul de tehnologie în aceste două săptămâni de post (și nu numai), întrucât postul nu se reduce doar la a nu consuma alimente de origine animală, ci mai ales la stăpânirea simțurilor și îndreptarea sufletului către Dumnezeu. Lipsa de măsură în folosirea rețelelor  de socializare, TV, Netflix , Insta, Tiktok , etc. ne poate afecta în mod perfid sufletul, care, odată înrobit de aceste deșertăciuni, nu se mai poate înălța la fel de ușor și va rămâne doar sub robia simțurilor.

6. Dacă totuși avem obiceiul de a folosi telefonul și laptopul des, să o facem cu discernământ, făcând din acestea mijloace de a ne ruga sau de a ne înălța sufletul către cunoașterea Cuvântului lui Dumnezeu. În acest sens, te îndemn să cauți: TRINITAS TV, Doxologia, O Chilie Athonită: Bucurii din Sfântul Munte  Mihail Bucă, Vlad Rosu și alte surse de Cuvânt de folos și de muzică pentru suflet!

Vezi şi: Ești bolnav de ură sau te îmbolnăvește ura? Pr. Vasile Ioana: „Nu e același lucru?!”

7. Postul și rugăciunea, spovedania și împărtășirea trebuiesc însoțite neapărat de fapte bune! 
- alege un suflet în necaz, căruia să i te dedici; alege să te implici într-un demers filantropic. Sufletul tău va simți multă bucurie, bucurându-l pe aproapele!

Vă doresc din inimă ca acest post să fie prilej de înmulțire a Harului și de îndreptare a ceea ce este greșit în viață!", transmite Părintele Vasile Ioana.

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close