Antena 3 CNN Actualitate Sănătate A consumat câte patru lingurițe de ulei de măsline pe zi, timp de șase săptămâni. Este incredibil ce s-a întâmplat apoi

A consumat câte patru lingurițe de ulei de măsline pe zi, timp de șase săptămâni. Este incredibil ce s-a întâmplat apoi

A consumat câte patru lingurițe de ulei de măsline pe zi, timp de șase săptămâni. Este incredibil ce s-a întâmplat apoi
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
12 Noi 2018   •   22:22

Consumul regulat de ulei de măsline aduce beneficii importante pentru sănătate, doar patru linguriţe pe zi fiind îndeajuns pentru a scădea semnificativ riscul de infarct în doar şase săptămâni, potrivit unui studiu. 

Un studiu condus de Universitatea din Glasgow a confirmat beneficiile pentru sănătate ale unui ingredient cheie al dietei mediteraneene, mai ales în cazul celor care nu consumă în mod obişnuit ulei de măsline.

În cadrul cercetării, savanţii au adăugat doar 20 de mililitri de ulei de măsline,cam patru linguriţe, zilnic, la dieta unor adulţi sănătoşi, ceea ce reprezintă cantitatea dintr-o salată sau cam cât consumă o persoană la o masă.

O serie de indicatori pentru bolile de inimă, măsuraţi în urina eliminată, s-au îmbunătăţit în numai şase săptămâni, după consumul în mod regulat a uleiului de măsline, potrivit clickpentrufemei.ro.

×
Subiecte în articol: ulei de masline
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close