Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Băutura care ne ajută să trăim mai mult. Unii o beau zilnic, fără să cunoască beneficiile uimitoare

Băutura care ne ajută să trăim mai mult. Unii o beau zilnic, fără să cunoască beneficiile uimitoare

O băutură, consumată zilnic, ne poate ajuta să ne prelungim viața. Beneficiile sale sunt numeroase pentru sănătate.

Băutura care ne ajută să trăim mai mult. Unii o beau zilnic, fără să cunoască beneficiile uimitoare
Sursa foto: Gettyimages | Justin Sullivan / Staff
de Ioana Mircea    |    15 Noi 2022   •   08:58

Potrivit unui studiu realizat în Australia, persoanele care beau în jur de două-trei cești cu cafea pe zi au un risc mai scăzut de a muri de tinere sau de a avea probleme cardiovasculare, spre deosebire de cele care nu beau deloc.

Datele înregistrate au arătat că în ceea ce privește consumul de cafea măcinată, riscul de deces timpuriu s-a redus cu până la 27%. Totodată, și cafeaua instant și cea decofeinizată au avut beneficii pentru sănătate.

Boabele de cafea sunt pline de antioxidanți care ajută organismul să elimine moleculele periculoase numite radicali liberi, care pot declanșa anumite boli.

Studiul australian a folosit mai mult de 12 ani de informații medicale de la aproape jumătate de milion de oameni din Marea Britanie, cu vârsta cuprinsă între 40 și 69 de ani.

Cercetarea a arătat că un consum zilnic de cafea a fost legat de o sănătate mai bună, dar două-trei cești pe zi au fost cantitatea ideală.

"Cafeaua a fost asociată cu reducerea bolilor cardiovasculare și a decesului din orice cauză. Cofeina este cel mai cunoscut component, dar băutura conține peste 100 de componente biologic active. Este probabil ca ingredientele fără cofeină să fie cele 'responsabile' pentru relația dintre consumul de cafea, bolile cardiovasculare și supraviețuire", a declarat profesorul Peter Kistler de la Baker Heart and Diabetes Research Institute din Melbourne, cel care a realizat studiul, potrivit thesun.co.uk.

×
Subiecte în articol: cafea
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close