Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Produsele de post care ucid. Iată ce au găsit experții APC în aceste alimente

Produsele de post care ucid. Iată ce au găsit experții APC în aceste alimente

O dată cu primăvara a început și Postul Paștelui pentru creștinii ortodocși.

Produsele de post care ucid. Iată ce au găsit experții APC în aceste alimente
Sursa foto: Pixabay.com
04 Mar 2020   •   12:10

Nutriționiștii recomandă consumul cât mai multor legume și fructe crude, cât și a alimentelor bazate pe soia și leguminoase, pentru a ne asigura aportul zilnic necesar de proteine. Însă cum alegem cele mai bune și sănătoase alimente?

Magazinele sunt pline de crenvurști de post, pateuri vegetale, ”lactate” vegane și tot felul de alte alimente care se presupune că ar putea înlocui carnea, ouăle și lactatele. Însă studiile efectuate de experții APC demonstrează că, o dată cu aceste alimente, nu măncăm doar produse de post, ci și cantități mari de zahăr, sare, nitriți și alte produse sintetice extrem de dăunătoare organismului. 

Să luăm ca exemplu zacusca, acel aliment delicios care reprezintă bucuria de toamnă a multor familii.  Din păcate însă, zacusca din comerț nu are nimic a face cu zacusca din kipermarketuri. Reprezentanții APC au descoperit într-un singur borcan 5 lingurițe de zahăr. Pe de altă parte, la alte mărci au fost descoperite 5g sare/borcan, amidon de porumb și cantități extrem de mici de legume. 

Când vine vorba despre pateurile vegetale, acestea pot conține de la 1 până la 15 aditivi alimentari, majoritatea extrem de dăunători pentru organism. Depresie, alergii, dureri de cap, greață și chiar cancer, sunt doar câteva din efectele pe care acești aditivi alimentari le pot avea asupra consumatorilor.

Același lucru este valabil și în cazul gemurilor și a dulcețurilor. Experții susțin că au descoperit mărci doar cu ”urme de fructe” și multe chimicale. Ca să nu mai vorbim de cantitățile enorme de indulcitori folosiți. 

Cu ce înlocuim untul? Cu margarină, normal. Din păcate însă, acizii grași trans din margarină și din alte ”lactate” vegane provoacă peste 50.000 de decese anual. Pe lângă acești acizi grași, margarina conține conservanți, acid citric și multe arome artificiale. 

Și când vorbim despre legume și fructe crude, lucrurile nu sunt tocmai plăcute. Majoritatea celor găsite pe rafturile magazinelor conțin cantități mari de pesticide. 

Astfel, dacă alegeți să țineți post, fiți cu băgare de seamă la etichetele produselor pe care le consumați și spălați fructele și legumele în mai multe ape, pentru a putea elimina, atât cât se poate, substanțele nocive care vă pot provoca atâta rău.

 

 

×
Subiecte în articol: post produse de post conservanti pesticide
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close