Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ministrul Sănătății, despre criza de medicamente din România: ”O să dăm publicității o listă extinsă”

Ministrul Sănătății, despre criza de medicamente din România: ”O să dăm publicității o listă extinsă”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafilă, a anunțat dacă va declara epidemie de gripă în România după creșterea rapidă a numărului de viroze.

Ministrul Sănătății, despre criza de medicamente din România: ”O să dăm publicității o listă extinsă”
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Ian 2023   •   18:15

”O să analizez cifrele pentru săptămâna care a trecut și atunci, bineînțeles că o să avem în vedere scenariul care rezultă din prelucrarea acestor cifre”, a transmis Rafilă pentru Antena 3 CNN. 

De asemenea, acesta a transmis unde va fi purtată obligatoriu masca medicală. 

”În cazul unei epidemii de gripă masca va fi obligatorie doar în unitățile spitalicești.

E foarte clar, însă, că evitarea aglomerației și utilizarea măștii mai ales de către persoane aflate la risc atunci când intră în zone aglomerate este recomandată”, a declarat ministrul Sănătății.

Referitor la rezervele de stat de medicamente, ținând cont de criza care a apărut din cauza virozelor, ministrul a transmis că ”încă sunt medicamente”.

”Eu cred că sunt încă medicamente, din nou o să punem. O să dăm publicității o listă extinsă cu medicamente, dar am rugămintea către farmaciști, către medicii de familie și bineînțeles către populație să caute unul dintre aceste medicamente, nu contează denumirea comercială.

Noi am făcut o evaluare chiar în cursul acestei zile, sunt peste patru milioane de comprimate la nivel național, adică nu este o lipsă, iar pentru IBUPROFEN și pentru PARACETAMOL, în această lună, după dicuțiile care au avut loc săptămâna trecută cu producătorii și cu distribuitorii așteptăm să crească afluxul în farmacii, mai ales că noi am și elaborat un ordin de ministru care limitează exportul anumitor medicamente în perioada imediat următoare”, a susținut Alexandru Rafilă.

Găsiți aici: Lista medicamentelor pentru gripă, disponibile în farmacii, publicată de Ministerul Sănătății

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close