Antena 3 CNN Actualitate SCANDAL în armată. Mai mulţi militari ar fi dat şpagă pentru a fi trimişi în Afganistan

SCANDAL în armată. Mai mulţi militari ar fi dat şpagă pentru a fi trimişi în Afganistan

SCANDAL în armată. Mai mulţi militari ar fi dat şpagă pentru a fi trimişi în Afganistan
Sursa foto: Foto: MoD
de M.Z.    |    22 Aug 2013   •   18:51

Mai mulţi militari sunt bănuiţi că ar fi dat şpagă pentru a ajuge în teatrele de operaţiuni din  Afganistan. Mircea Duşa a trimis corpul de control al MApN să verifice dacă au fost respectate criteriile de selecţie a personalului pentru un batalion care urmează să plece în Afganistan.

Ministrul Apărării spune că a primit şapte sesizări până în prezent, între care numai una s-a confirmat. Este vorba de selecţia militarilor de la Batalionul 26 Infanterie "Scorpionii Roşii" care nu ar fi "decurs normal", astfel că a decis să trimită acolo Corpul de Control al Statului Major al Forţelor Terestre pentru a face verificări.

 
"Am unele sesizări, sunt şapte sesizări, că nu fiecare concurs, nu fiecare selecţie, pentru că acolo se face o selecţie, ar fi decurs normal. La selecţiile care s-au făcut pentru completarea posturilor batalionului care pleacă în Afganistan nu s-ar fi respectat ordinul ministrului cu privire la criteriile de selecţie. Am dispus Statului Major al Forţelor Terestre un control, este în curs de desfăşurare. Dacă voi constata că nu s-a respectat ordinul ministrului privind metodologia de selecţie a militarilor, desigur că voi lua şi măsurile prevăzute de lege. Dar, în acelaşi timp, vreau să vă spun că batalionul care urmează să plece în Afganistan, pe teatrele de operaţiuni, este un batalion cu efectivele complete.

Un batalion este format din 500 de oameni, asta este regulă militară şi legală. La un batalion care urmează să plece, sigur că atunci când sunt posturi care nu sunt ocupate, se face selecţie. Dar vă fac precizarea că dacă postul este de conducător auto de MRAP, adică de un transportor dintr-acela blindat pe care armata le pune la dispoziţie, calificarea trebuie să fie pentru acel post, nu se poate să faci selecţia pentru acel post a unei alte persoane militar", a declarat ministrul Apărării.
 
El a spus că dacă va constata că au fost încălcate prevederile ordinului ministrului, vor fi luate măsurile de rigoare. 
 
Întrebat de jurnalişti dacă erau mai mulţi aspiranţi decât posturile, ministrul Apărării a explicat: "La orice concurs sunt mai mulţi aspiranţi. Numărul de posturi care trebuia însă completate era foarte mic, iar pe aceste posturi sigur că s-au prezentat mai mulţi doritori de a se deplasa în teatrele de operaţiuni".


 

×
Subiecte în articol: Mircea Dusa
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close