Antena 3 CNN Actualitate Social Abuzaţi, neglijaţi sau exploataţi. Bilanţul oficial care arată drama prin care trec mii de copii români

Abuzaţi, neglijaţi sau exploataţi. Bilanţul oficial care arată drama prin care trec mii de copii români

Abuzaţi, neglijaţi sau exploataţi. Bilanţul oficial care arată drama prin care trec mii de copii români
29 Sep 2015   •   09:25

Peste 6.700 de copii au fost abuzaţi, neglijaţi sau exploataţi în primele sase luni ale anului, iar cei mai mulţi sunt din mediul rural. De asemenea peste 500 de copii au fost abandonaţi în spitale de propriii părinţi. Sunt datele făcute publice de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului.

37 de copii au fost abuzati, neglijati sau exploatati în fiecare zi în primele sase luni ale anului.  În total, peste 6700 de copii au fost victime în primele şase luni ale anulu, iar mai bine de jumătate sunt din mediul rural. În trei sferturi din cazuri, a fost vorba de neglijare. Iar în peste 1.200 de cazuri copiii au ajuns în plasament de urgenţă.

Aproape 90% dintre cazurile reclamate au avut loc în familie, 45 la scoală, 20 în diferite instituţii, iar în 11 cazuri asistenţii maternali au fost vinovati de abuzuri. Bătăile sau abuzurile sexuale au fost exercitate mai mult asupra fetelor. 304 au fost abuzate fizic şi 206 sexual.

Cei mai neglijaţi sau exploataţi au fost copiii cu vârste între 10 si 13 ani, urmati de cei între 3 si 6 ani. Până si copiii mai mici de un an au avut de suferit. Peste jumătate dintre copii au beneficiat de consiliere psihologică, iar 141 chiar au avut nevoie de servicii medicale.

În aceeasi perioada, 511 copii au fost părăsiţi de părinţi în spitale. Cei mai multi au fost lăsaţi chiar la maternitate, imediat după naştere. Doar 197 dintre ei au ajuns după externare înapoi în familie. Restul, au fost plasati la asistenti maternali, familii sau centre de plasament.

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close