Antena 3 CNN Actualitate Social S-a aflat de ce s-au înroşit apele Sălăuţei din Bistriţa. Urmele au dus chiar la Ocolul Silvic!

S-a aflat de ce s-au înroşit apele Sălăuţei din Bistriţa. Urmele au dus chiar la Ocolul Silvic!

Zilele trecute, apele Sălăuței au devenit sângerii. După zile de cercetări s-a găsit și făptașul.

S-a aflat de ce s-au înroşit apele Sălăuţei din Bistriţa. Urmele au dus chiar la Ocolul Silvic!
de Alexandra Dima    |    17 Oct 2022   •   15:56

Apele Sălăuța au devenit roșietice, în după-masa zilei de 13 octombrie, iar mediul online a fost împânzit cu imagini. Garda de mediu a încercat, încă din seara acelei zile, să descopere ce s-a întâmplat.

Din fericire, culoarea a dispărut a doua zi. Mai mult, nu a fost înregistrată mortalitate piscicolă.

În cele din urmă a fost identificat făptașul, acesta fiind amendat cu 6.000 de lei.

”În data de 13.10.2022, o echipă din cadrul CJ GNM Bistrița-Năsăud, s-a deplasat în localitatea Romuli, pentru a identifica persoana care a poluat Râul Sălăuța în după amiaza zilei de 13.10.2022 ora 17:30.

Vineri, 14.10.2022, s-a indentificat persoana în cauză, aceasta fiind sancționată contraventional cu amendă în cuantum de 6000 de lei, conform OUG 195/2005” au anunțat cei de la Garda de Mediu BN pe Facebook.

Tânărul ar fi încercat să-și șteargă urmele. Cercetările continuă… la Satu Mare. 

Se pare că tânărul ar fi cumpărat un butoi de 1.000 de litri pe care l-ar fi spălat în pârâul Repedea, care se varsă în Sălăuța.

Când a văzut că apele devin roșii, s-a oprit și a încercat să-și șteargă urmele.

„A dus butoiul în curtea Ocolului Silvic, unde se află o clădire în construcție. Apoi a zis că a fost de fapt plecat, și că nu a fost el. I-am spus că există urme, inclusiv cum a mutat butoiul, și, în cele din urmă a recunoscut. 

Cu toate acestea, nu știm încă ce a fost în butoiul respectiv. A zis că l-a cumpărat din Satu Mare. Pe butoi scrie că ar fi fost ceva aditivi pentru șape. Ori acea substanță e toxică. Nici nouă, nici celor de la Apele Române, rezultatele testelor nu ne-au indicat substanțe toxice în apă. Așa că încercăm să aflăm de unde exact a cumpărat și ce anume a fost”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, comisar șef al Gărzii de Mediu BN, Grațian Morariu.

×
Subiecte în articol: Bistriţa Năsăud
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close