Antena 3 CNN Actualitate Social Avocatul Poporului se autosesizează pe tema lipsei pistelor de biciclete din București

Avocatul Poporului se autosesizează pe tema lipsei pistelor de biciclete din București

Avocatul Poporului se autosesizează pe tema lipsei pistelor de biciclete din București
31 Mai 2017   •   12:02

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, s-a sesizat din oficiu in legatura cu numarul redus de piste pentru biciclete din Bucuresti, potrivit unui comunicat. Sesizarea din oficiu vizeaza posibila incalcare a art. 22 si art. 35 din Constitutia Romaniei privind dreptul la viata si la integritate fizica si psihica si dreptul la mediu sanatos.

"Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu numărul redus de piste pentru biciclete din Municipiul București. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 și art. 35 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și dreptul la mediu sănătos.
.
Poliția  Rutieră  a  demarat,  începând  cu  luna  ianuarie  2017, o amplă campanie de informare a bicicliștilor  asupra drepturilor și obligațiilor care le revin, urmare a modificării Codului Rutier. Printre acestea se numără și mersul pe bicicletă în zona trotuarelor pietonale nemarcate. Cetățenii care folosesc bicicleta (al căror număr s-a  mărit  considerabil în ultimii ani) sunt în pericol de a deveni victime ale accidentelor rutiere, în Municipiul București, supraaglomerat și cu reguli de circulație care nu se respectă întotdeauna", se arată în comunicat.

 

×
Parteneri
Pensie de nici 800 de lei, după 36 de ani de muncă. Cum este posibil
x close