Antena 3 CNN Actualitate Social Caz șocant în Craiova. O minoră dintr-un centru de plasament a născut un băiețel. Poliţia a deschis dosar penal

Caz șocant în Craiova. O minoră dintr-un centru de plasament a născut un băiețel. Poliţia a deschis dosar penal

Caz șocant în Craiova. O minoră dintr-un centru de plasament a născut un băiețel. Poliţia a deschis dosar penal
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
30 Ian 2018   •   18:18

Poliţiştii craioveni au deschis dosar penal în cazul unei minore de 14 ani, instituţionalizată într-un centru de plasament, care a născut un băieţel. Şi tatăl copilului este, de asemenea, de la un centru de plasament. 

Angajaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Dolj susţin că s-a ajuns la această situaţie pentru că cei doi nu sunt supravegheaţi nonstop, ci doar atunci când vin în centru. Bebeluşul este acum în grija unui asistent maternal, până la finalizarea anchetei.

Minora a născut la sfârşitul anului trecut la maternitatea Spitalului nr. 2 din Craiova. Imediat după naştere, bebeluşul a fost luat în grijă de un asistent maternal, iar fata s-a întors la centrul de plasament. Supraveghetoaarele celor doi spun, însă, că totul s-a întâmplat pentru că nu sunt sub observare nonstop, ci doar când sunt în instituţie. „Ele merg la şcoală şi noi la şcoală nu ne ducem cu ele. Ele pleacă cu bilet de voie, noi le dăm bilet de voie pentru că aşa scrie regulamentul. Noi avem cât putem....,dar”, spune una dintre supraveghetoarele centrului de plasament 

Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Dolj a demarat o anchetă în acest caz, şi îi consiliază pe cei doi părinţi, informează cancan.ro.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close