Antena 3 CNN Actualitate Social Cifre fabuloase. Românii au restanțe bancare de 7,2 miliarde de lei

Cifre fabuloase. Românii au restanțe bancare de 7,2 miliarde de lei

Românii care au făcut împrumuturi bancare au rate neachitate în valoare totală de şapte miliarde de lei. Fruntaşi sunt bucureştenii, cu restanţe de trei miliarde de lei. La coada clasamentului, cu cele mai puţine restanţe, sunt locuitorii din judeţele Covasna şi Călăraşi.

Cifre fabuloase. Românii au restanțe bancare de 7,2 miliarde de lei
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
10 Dec 2019   •   08:24

Românii au luat credite de la bănci în valoare de peste 270 miliarde de lei, iar până la sfârşitul lunii octombrie au adunat restanţe de aproape 7,2 miliarde de lei, adică 2,6% din suma totală împrumutată. Restanţele pentru creditele în moneda naţională se apropie de 5 miliarde de lei. 

Locuitorii din regiunea Bucureşti-Ilfov conduc în clasamentul restanţierilor cu 2,85 miliarde de lei. Din acestă sumă, restanţele în lei sunt de aproape 1,9 miliarde de lei, iar echivalentul celor în valută se ridica la peste 980 milioane de lei. 

Pe de altă parte, cel mai scăzut nivel al restanţelor la rate este în judeţul Covasna, cu puţin peste 15 milioane de lei, urmat de locuitorii din judeţul Călăraşi. Deşi au împrumutat, în total, aproape 1,4 miliarde lei, restanţele sunt de doar 19 milioane de lei. 

Datele complete, publicate de Banca Naţională a României, le găsiţi în ediţia de azi a cotidianului naţional Jurnalul, de unde puteţi afla mai multe detalii pe această temă. 

×
Subiecte în articol: cheltuieli romani imprumut restante
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close