Antena 3 CNN Actualitate Social Dulciurile, interzise în preajma caselor de marcat

Dulciurile, interzise în preajma caselor de marcat

Dulciurile, interzise în preajma caselor de marcat
Sursa foto: Foto: pixabay.com
03 Mai 2019   •   12:37

Părinţii care încearcă să îi ferească pe cei mici de dulciuri şi alimente nesănătoase ar putea primi un imbold de la stat. Vorbim de un proiect de lege care se află momentan la Senat şi care propune interzicerea dulciurilor şi produselor nesănătoare în apropierea caselor de marcat destinate familiilor.

De cele mai multe ori lângă casele de marcat găsim cu uşurinţă napolitane, biscuiţi, sucuri acidulate, bomboane dar şi multă ciocolată. 

Produsele plasate în apropierea caselor de marcat sunt prezente şi pe lista alimentelor nerecomandate copiilor. O nouă lege ar putea veni în ajutorul părinţilor. Proiectul propune înfiinţarea, în toate magazinele, a unor case speciale pentru familii, unde să fie interzise rafturile speciale cu dulciuri şi alte produse nesănătoase. Printre acestea se numără alimentele cu mult zahăr, grăsimi, sare şi băuturile răcoritoare. 

În unele hypermarket-uri, ideea a fost deja implementată. Există case de marcat pentru familii, cu loc de joacă şi nici urmă de dulciuri la casă. Ba mai mult, cei mici primesc fructe de la comercianţi. 

Propunerea legislativă trage un semnal de alarmă: 16% dintre copiii români sunt supraponderali, iar ţara noastră ocupă un ruşinos loc secund în Europa când vine vorba de obezitatea infantilă. În plus, numărul copiilor diagnosticaţi cu diabet creşte de la un an la altul.
 

×
Subiecte în articol: dulciuri
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close