Antena 3 CNN Actualitate Social Fostul Episcop al Hușilor, statut special din partea Sfântului Sinod

Fostul Episcop al Hușilor, statut special din partea Sfântului Sinod

Fostul Episcop al Hușilor, statut special din partea Sfântului Sinod
21 Aug 2017   •   12:58

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române i-a rezervat un statut special controversatului fost episcop al Hușilor, acuzat de imoralitate. Acesta este încă plătit din bugetul pentru clerici. 

Potrivit DC News, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române i-a rezervat un statut special controversatului fost episcop al Hușilor, acuzat de imoralitate, fiind plătit în continuare din bugetul pentru clerici. 

Părintele Corneliu va primi și o locuință de serviciu, în baza aceleiași decizii. Devenit simplu preot, clericul nu a fost oprit de la slujirea liturgică. Acuzat de fapte similare, preotului-vedetă Cristian Pomohaci, după ce i-a fost interzis să slujească în altar, a fost caterisit, prin decizia Arhipescopiei Albei-Iulia, adică a fost exclus din preoție.

Deși reprezentanții Patriarhiei Române anunțau săptămâna trecută că „Preasfinţitul părinte Corneliu a luat decizia să depună în faţa Sfântului Sinod o cerere de retragere din funcţia de episcop de Huşi", și va deveni un simplu monah fără drept de slujire, superiorii din BOR nu exclud o posibilă reîntoarcere la slujire a lui Corneliu Bârlădeanu.

×
Subiecte în articol: episcopul Huşilor salariu Patriarhie
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close