Antena 3 Actualitate Social Fostul Episcop al Hușilor, statut special din partea Sfântului Sinod

Fostul Episcop al Hușilor, statut special din partea Sfântului Sinod

21 Aug 2017   •   12:58
Fostul Episcop al Hușilor, statut special din partea Sfântului Sinod

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române i-a rezervat un statut special controversatului fost episcop al Hușilor, acuzat de imoralitate. Acesta este încă plătit din bugetul pentru clerici. 

Potrivit DC News, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române i-a rezervat un statut special controversatului fost episcop al Hușilor, acuzat de imoralitate, fiind plătit în continuare din bugetul pentru clerici. 

Părintele Corneliu va primi și o locuință de serviciu, în baza aceleiași decizii. Devenit simplu preot, clericul nu a fost oprit de la slujirea liturgică. Acuzat de fapte similare, preotului-vedetă Cristian Pomohaci, după ce i-a fost interzis să slujească în altar, a fost caterisit, prin decizia Arhipescopiei Albei-Iulia, adică a fost exclus din preoție.

Deși reprezentanții Patriarhiei Române anunțau săptămâna trecută că „Preasfinţitul părinte Corneliu a luat decizia să depună în faţa Sfântului Sinod o cerere de retragere din funcţia de episcop de Huşi", și va deveni un simplu monah fără drept de slujire, superiorii din BOR nu exclud o posibilă reîntoarcere la slujire a lui Corneliu Bârlădeanu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close