Antena 3 CNN Actualitate Social Un bucureștean care are grijă de grădina din fața blocului, reclamat de zeci de ori!

Un bucureștean care are grijă de grădina din fața blocului, reclamat de zeci de ori!

Nu întotdeauna facerea de bine e privită cu amabilitate de către cei din jur. Un bucureștean care îngrijește terenul din fața blocului pe timpul și cheltuiala sa a fost reclamat de zeci de ori. Pentru că a pus flori și nu a lăsat un maidan cu buruieni, omul s-a trezit nu o dată cu poliția la usă.

Un bucureștean care are grijă de grădina din fața blocului, reclamat de zeci de ori!
Sursa foto: Libertatea
de Dana Musceleanu    |    31 Mai 2021   •   11:58

Președintele unei asociații de bloc din sectorul 3 al Capitalei care îngrijește grădina din fața scării este vizitat aproape săptămânal de polițiștii locali, în urma reclamațiilor insistente ale unei vecine, scrie Libertatea.

Deși este vorba de domeniu public legea permite ca proprietarii să îngrijească grădinile din fața blocului, iar primăriile încurajează acest lucru. Ce te faci însă când ai de-a face cu o astfel de vecină care te reclamă non-stop?

Femeia e de fapt nemulțumită de faptul că la blocul unde locuiește au fost montate camere de supraveghere. De asemenea, o deranjează și existența unei cutii pe care este desenat un cap de mort. Așa că și-a convertit frustrarea în reclamații vizând îngrijirea grădinii. 

În spate însă e un conflict vechi de 10 ani. De vreo 10 ani, Mihai Lazăr are grijă de grădina din Aleea Barajul Lotru și tot de atâția ani colocatara Ana Neacșu îl reclamă. 

Deși nu a primit vreo amendă, omul spune că e sătul de situație și de explicațiile pe care trebuie să le tot dea oamenilor de ordine care îl vizitează cu aceeași frecvență a reclamațiilor. 

"Am așteptat să vină primăria să amenajeze spațiul. Aici era pârloagă"

"După ce s-a terminat reabilitarea am așteptat să vină primăria să amenajeze spațiul, fiind domeniul public. Au trecut un an-doi, nu a venit nimeni, era aici pârloagă. Și atunci m-am apucat să plantez flori, pomi." - a explicat bărbatul, potrivit sursei citate. 

El mai spune că în această primăvară a fost reclamat mai mult ca niciodată - la poliția locală, protecția animalelor, disciplina în construcții și chiar șl la guvern! 

"Bicicleta ați văzut-o pusă acolo? Capul de mort nu l-ați văzut?"

Autoritățile se declară neputincioase în cazul conflictului și susțin că potrivit legii au obligația să răspundă fiecărei sesizări de acest gen, chiar dacă se dovedește a fi nefondată.

Iar vecina care se ocupă cu reclamații nu dă semne că se va opri curând: 

„Ce caută masa cu două scaune acolo și camere de luat vederi? Ne urmărește. Avem parcul vizavi, e tânăr, poate să se ducă. Bicicleta ați văzut-o pusă acolo? Acum e și o bicicletă. Capul de mort nu l-ați văzut? O cutie cu cap de mort. Am făcut poze”, susține cu vehemență Ana Neacșu.
 

 

×
Subiecte în articol: București sector 3
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close