Județul cu cele mai mici pensii din România. Bătrânii trăiesc aici doar din mila copiilor

22 Mar 2018   •   20:04
Județul cu cele mai mici pensii din România. Bătrânii trăiesc aici doar din mila copiilor Foto: Pixabay.com

Botoşaniul este judeţul cu cele mai mici pensii medii din România. Şi asta fiindcă mai bine de 30% dintre pensionari au lucrat toată viaţa la CAP-urile comuniste.

Deşi au trudit aproape 40 de ani la ”făurirea socialismului”, în agricultură, aceştia au pensia minim social garantată de 520 de lei. Majoritatea abia dacă pot să-şi plătească medicamentele şi trăiesc din mila copiilor şi vecinilor.

Botoşaniul este un judeţ eminamente agrar. Aşa a fost mereu. De altfel pământurile fertile, cele mai fertile din Moldova aşa cum spune specialiştii în agricultură, sunt prielnice pentru această activitate. De altfel din bogăţia pământului şi din agricultură s-au născut la Botoşani numeroase poveşti de succes şi averi impresionante, încă de acum 200 de ani. În comunsim s-au sădit însă cele mai multe drame, iar după 1990, nişte bătrâni gârboviţi de muncă, culeg această recoltă amară. Botoşaniul a fost judeţul care a intrat în primele valuri de colectivizare. Majoritatea celor rămaşi la ţară, au lucrat la CAP-uri, scrie Adevărul.

cap
Parteneri
sati
x close