Antena 3 CNN Actualitate Social Județul cu cele mai mici pensii din România. Bătrânii trăiesc aici doar din mila copiilor

Județul cu cele mai mici pensii din România. Bătrânii trăiesc aici doar din mila copiilor

Județul cu cele mai mici pensii din România. Bătrânii trăiesc aici doar din mila copiilor
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
22 Mar 2018   •   20:04

Botoşaniul este judeţul cu cele mai mici pensii medii din România. Şi asta fiindcă mai bine de 30% dintre pensionari au lucrat toată viaţa la CAP-urile comuniste.

Deşi au trudit aproape 40 de ani la ”făurirea socialismului”, în agricultură, aceştia au pensia minim social garantată de 520 de lei. Majoritatea abia dacă pot să-şi plătească medicamentele şi trăiesc din mila copiilor şi vecinilor.

Botoşaniul este un judeţ eminamente agrar. Aşa a fost mereu. De altfel pământurile fertile, cele mai fertile din Moldova aşa cum spune specialiştii în agricultură, sunt prielnice pentru această activitate. De altfel din bogăţia pământului şi din agricultură s-au născut la Botoşani numeroase poveşti de succes şi averi impresionante, încă de acum 200 de ani. În comunsim s-au sădit însă cele mai multe drame, iar după 1990, nişte bătrâni gârboviţi de muncă, culeg această recoltă amară. Botoşaniul a fost judeţul care a intrat în primele valuri de colectivizare. Majoritatea celor rămaşi la ţară, au lucrat la CAP-uri, scrie Adevărul.

×
Subiecte în articol: cap
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close