Antena 3 CNN Actualitate Social Premieră medicală. Pacientul care a beneficiat de primul transplant de plămâni din România a suportat bine operația

Premieră medicală. Pacientul care a beneficiat de primul transplant de plămâni din România a suportat bine operația

Premieră medicală. Pacientul care a beneficiat de primul transplant de plămâni din România a suportat bine operația
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
18 Apr 2018   •   14:18

Pacientul care a fost transplantat pulmonar la Spitalul Clinic "Sfânta Maria" din Bucureşti a suportat bine operaţia complexă şi în prezent se află, conform procedurilor, în monitorizare pe Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, a informat miercuri unitatea sanitară, printr-un comunicat de presă. 

"În noaptea de 17 spre 18 aprilie 2018 a fost realizat un transplant pulmonar la Spitalul Clinic 'Sfânta Maria' din Bucureşti. Organul a fost recoltat de la un pacient aflat în moarte cerebrală, în vârstă de 46 de ani, la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, la ora 1,30, în data de 18 aprilie 2018. Acordul de prelevare de organe din partea familiei a fost obţinut ieri, în data de 17 aprilie 2018, la ora 9,30, iar prelevarea a început la ora 23,30. Transplantul s-a efectuat, astăzi, la Spitalul Clinic 'Sfânta Maria' de la ora 4,00 până la ora 11,00, cu o pauză de o oră şi jumătate între cei doi plămâni. (...) Pacientul a suportat bine operaţia extrem de complexă. Se află, conform procedurilor, în monitorizare pe Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă", se precizează în comunicat. 

Potrivit sursei citate, echipa medicală l-a avut ca "operator" pe dr. Igor Tudorache - medic român care profesează de mai mulţi ani în străinătate, alături de doi chirurgi din Spitalul Clinic "Sfânta Maria". Echipa de anestezie şi echipa de asistente specializate pe bloc operator au provenit din acelaşi spital. 

Reprezentanţii unităţii medicale precizează că pacientul care a fost supus intervenţiei se afla de un an pe lista de aşteptare a Spitalului Clinic "Sfânta Maria".

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: transplant plamani România operatie
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close