Antena 3 CNN Actualitate Social România, unul dintre principalii producători de biciclete din Europa, dar o mare parte dintre acestea sunt exportate

România, unul dintre principalii producători de biciclete din Europa, dar o mare parte dintre acestea sunt exportate

România, unul dintre principalii producători de biciclete din Europa, dar o mare parte dintre acestea sunt exportate
Sursa foto: Foto: pixabay.com
05 Mai 2017   •   19:17

România a devenit unul dintre principalii producători de biciclete din Europa, iar cea mai mare parte a producției este exportată. Un milion de biciclete sunt fabricate anual la Deva, Târgoviște sau Reșița, dublu față de producția din 2010.

Peste 20 de milioane de biciclete sunt vândute anual în Europa. 13 milioane sunt fabricate chiar pe continent, iar România a devenit al șaselea productor ca volum.

“Producem și vindem în tot mai multe variante decât înainte. Asta înseamnă că piața cere tot mai multe personalizate. De la nevoie pleacă, pentru că orasele mari devin tot mai aglomerate. Ajungem mai repede cu bicicleta decât cu mașina, uneori”, spune Tianqi Yang, directorul general al companiei producătoare de biciclete.

Aproape 80% din bicicletele fabricate la noi sunt vândute în Germania, Olanda sau în alte țări, mai ales europene. Din cele aproape 400.000 de biciclete cumpărate în România anual, aproape jumătate sunt produse aici.

Prețul contează cel mai mult în alegerea unei biciclete. Olandezii cheltuiesc 900 de euro în medie pentru una, danezii dau peste 600 de euro, dar pentru români prețul mediu e de aproximativ 150 de euro.

Se estimează că doar 2- 3% dintre români folosesc bicicleta ca mijloc alternativ de transport, de aproape zece ori mai puțini decât olandezii sau danezii.

 

×
Subiecte în articol: biciclete România productie Europa
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close