Antena 3 CNN Actualitate Social Bogdan Despescu a fost demis din funcția de șef al Poliției Române

Bogdan Despescu a fost demis din funcția de șef al Poliției Române

Bogdan Despescu a fost demis din funcția de șef al Poliției Române
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
17 Ian 2018   •   13:10

Update:  Prim-ministrul interimar Mihai-Viorel Fifor a semnat astăzi decizia de eliberare a domnului Bogdan Despescu din funcția de inspector general al Inspectoratului General al Poliției Române, cu rang de secretar de stat.

Totodată, premierul interimar a semnat decizia de împuternicire, pentru o perioadă de șase luni, în funcția de inspector general al Inspectoratului General al Poliției Române, cu rang de secretar de stat, a domnului Alexandru-Cătălin Ioniță.

Ambele decizii ale prim-ministrului interimar au fost luate la propunerea ministrului Afacerilor Interne, doamna Carmen Dan, și vor intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

Știrea inițială: Prim-ministrul interimar, Mihai Fifor urmează să decidă, miercuri, în privința unei demiteri a şefului Poliţiei Române, Bogdan Despescu. 

Șeful Poliției Române a scăpat până acum de o sancțiune, în cazul polițistului-pedofil, pentru că fostul premier, Mihai Tudose, a refuzat să îl demită, la solicitarea ministrului de Interne, Carmen Dan. După plecarea lui Tudose din fruntea Guvernului, premierul interimar, Mihai Fifor a mers în prima acțiune în calitate de șef provizoriu al Guvernului la Ministerul de Interne.

Întrebat după vizita la MAI dacă a discutat cu ministrul Afacerilor Interne despre o eventuală demitere a lui Despescu, Fifor a răspuns: „Asta este o situaţie pe care o s-o analizăm cu foarte mare atenţie în cursul zilei de mâine şi o să luăm o decizie”.

×
Subiecte în articol: demitere sef
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close