Antena 3 Actualitate Social Un bărbat în stop cardio-respirator a fost salvat de un comandant de echipaj aflat în timpul liber

Un bărbat în stop cardio-respirator a fost salvat de un comandant de echipaj aflat în timpul liber

de Claudia Popovici    |    01 Mai 2021   •   13:42
Un bărbat în stop cardio-respirator a fost salvat de un comandant de echipaj aflat în timpul liber Facebook ISU Tulcea

Un comandant de echipaj a salvat un bărbat aflat în stop cardio-respirator. El era în timpul liber și i-a fost solicitat ajutorul de echipajul medical aflat în drum spre pacient. Comandantul se afla în apropiere și a făcut manevre de resuscitare până la sosirea echipajului SMURD.

Potrivit ISU Tulcea, plutonierul adjutant șef, Ionuț Gălățeanu, comandant de echipaj la Pichetul de Pompieri Nave Operative Crișan, aflat în timpul liber, a intervenit pentru salvarea unui bărbat, cunoscut cu afecțiuni cardiace.

Cazul medical a fost anunțat la 112, vineri, în jurul orei 11.00, spre locul solicitării fiind direcționat elicopterul SMURD Constanța.

După efectuarea apelului, a fost cerut ajutorul comandantului care locuia în apropiere. Acesta a reușit să salveze pacientul.

„Ajuns la fața locului, Ionuț a încercat să liniștească persoana, în vârstă de 56 de ani, însă acesta a intrat în stop cardio-respirator. Imediat, colegul nostru, a început manevrele de resuscitare, reușind să-l stabilizeze. Până la sosirea echipajului medical aerian, bărbatul a mai suferit două stopuri cardio-respiratorii, fiind stabilizat de Ionuț și asistenta medicală din localitate, venită în ajutor. Acesta a fost preluat de către elicopterul SMURD în stare stabilă.

Ionuț Gălățeanu are o îndelungată experiență ca salvator, lucrând timp de 20 de ani pe autospeciala de descarcerare și pe ambulanța SMURD.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close