Antena 3 CNN Actualitate Social Un deținut din Oradea aflat în moarte cerebrală nu poate fi donator de organe. Care este motivul

Un deținut din Oradea aflat în moarte cerebrală nu poate fi donator de organe. Care este motivul

Un deținut din Oradea aflat în moarte cerebrală nu poate fi donator de organe. Care este motivul
14 Mar 2019   •   19:22

Organele unui deținut aflat în moarte cerebrală nu pot fi prelevate deși familia și-a dat acordul. Medicii din Oradea se află într-o situație inedită întrucât un ordin al Ministerului Justiției interzice prelevarea de organe de la deținuți, cu excepția situației în care donarea se face pentru rude de până la gradul al patrulea. 

În vârstă de 24 de ani, bărbatul din Sălajse afla după gratii din 2014, când a fost condamnat la 14 ani și jumătate pentru viol. Sâmbătă, acesta a fost găsit spânzurat de o țeavă, dar a fost salvat și dus la Spitalul Județean din Oradea. Două zile mai târziu, a fost declarat în moarte cerebrală, relatează bihon.ro. 

Chiar dacă bunica deținutului și-a dat acordul și au fost contactate Administrația Națională a Penitenciarelor, Poliția și Agenția Națională de Transplant, prelevarea de organe nu a fost posibilă din cauza interdicției prevăzută într-un ordin al Ministerului Justiției. 
 

×
Subiecte în articol: detinut Oradea moarte cerebrala organe
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close