Antena 3 Actualitate Social Un sat întreg a fost revendicat de urmașii unui nobil maghiar

Un sat întreg a fost revendicat de urmașii unui nobil maghiar

20 Mai 2017   •   09:02
Un sat întreg a fost revendicat de urmașii unui nobil maghiar Foto: Pixabay.com

O localitate întreagă a fost revendicată de un fost nobil maghiar. Este vorba de un sat din judetul Bihor. Urmaşii grofului din localitate revendică în instanţă aproape întreg satul deţinut de strămoşul lor în urmă cu mai bine de un secol. Sătenii susţin însă că înaintaşii lor au cumpărat terenul cu acte în regulă de la groful Adorian Bartoș.

Localnicii din Sacalasău Nou spun că familia de grofi Bartoş, care avea terenurile din zonă, a vândut pământul pe care cei 13 descendenţi ai săi îl revendică în prezent. Cu contractele de vânzare-cumpărare în mână, oamenii spun că nu pot ceda aşa uşor un bun moştenit de la bunicii şi străbunicii lor.

”Se bazează pe un CF care este incomplet. Dar, numitul Bartoş Gabor şi-a vândut acest teren locuitorilor din Sacalasăul Nou, numai că aceştia nu şi-au intabulat pământul respectiv. Deci există anumite contracte de mâna fără a fi intabulate.”, a declarat Florin Magui, primarul din Derna.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close