Antena 3 CNN Actualitate Grindeanu: "Au fost degajate primele 84 de vagoane care blochează de ani de zile liniile de cale ferată din Portul Constanţa"

Grindeanu: "Au fost degajate primele 84 de vagoane care blochează de ani de zile liniile de cale ferată din Portul Constanţa"

Sorin Grindeanu a anunţat că au fost degajate primele 84 de vagoane care blochează de ani de zile liniile de cale ferată din Portul Constanţa, iar vineri CFR Marfă pregăteşte pentru expediere un nou convoi format din peste 40 de vagoane staţionate pe liniile de cale ferată.

Grindeanu: "Au fost degajate primele 84 de vagoane care blochează de ani de zile liniile de cale ferată din Portul Constanţa"
Sursa foto: Partidul Social Democrat/Facebook
de Silvia Preda    |    01 Apr 2022   •   17:27

"Au fost degajate primele 84 de vagoane care blochează de ani de zile liniile de cale ferată din Portul Constanța!

Astăzi, CFR Marfă pregătește pentru expediere un nou convoi format din peste 40 de vagoane staționate pe liniile de cale ferată.

Portul Constanța a devenit cel mai important port la Marea Neagră, iar infrastructura acestuia trebuie pusă la punct urgent!

Ca urmare a conflictului din Ucraina fluxului de mărfuri transportate crește constant și în aceste condiții este necesar să valorificăm inclusiv întregul potențial feroviar al portului.

Colegii de la CFR SA și cei din direcțiile de specialitate din minister lucrează, în paralel, la fundamentarea proiectului de Ordonanță, pentru operaționalizare a activității de transport mărfuri din zona Portului Constanța.

Prin acest act normativ urmează să fie alocate de resurse finaciare pentru repararea și întreținerea elementelor rețelei feroviare din Portul Constanța administrată de CFR-SA.

Ordonanța urmează să asigure și cadrul necesar funcționării terminalului de feribot prin integrarea pasajului superior peste calea ferată și a racordului peste DN39 la complexul de linii din portul Constanța și la infrastructura portuară", a scris Sorin Grindeanu, vineri, pe Facebook.

×
Subiecte în articol: vagoane Sorin Grindeanu
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close