Antena 3 Actualitate Un copil de 13 ani, care suferă de autism, a fost împuşcat de trei ori de poliţişti

Un copil de 13 ani, care suferă de autism, a fost împuşcat de trei ori de poliţişti

de Claudia Popovici    |    09 Sep 2020   •   20:50
Un copil de 13 ani, care suferă de autism, a fost împuşcat de trei ori de poliţişti
Sursa foto: kutv.com

Mama unui copil de 13 ani din Utah, SUA, a sunat la 911 pentru a solicita o echipă de intervenţie în caz de criză pentru fiul ei autist, care avea un episod de furie. Poliţiştii veniţi la faţa locului au intevenit violent, iar copilul de 13 ani a fost împuşcat de trei ori.

Evenimentul a avut loc în Salt Lake City, Utah din Statele Unite ale Americii. Linden Cameron, un băiat de 13 ani diagnosticat cu autism a avut un episod brusc de furie cauzat de anxietatea de separare. Acesta a început să nu se mai simtă în siguranţă pentru că mama lui s-a întors la serviciu.

Mama copilului declară că a sunat la 911 şi a solicitat o echipă de intervenţie care să ştie cum să gestioneze astfel de cazuri.

„Totul s-a petrecut în mai puţin de cinci minute. Copilul s-a speriat şi a fugit pentru că nu a vrut să fie internat. Le-am zis că băiatul nu deţine arme, nu are nimic în mână, este doar nervos şi ţipa. Este doar un copil care vrea atentie şi nu ştie cum să-şi gestioneze furia.”, a declarat mama copilului pentru kutv.com.

Potrivit poliţiei, echipajul a fost solicitat să intervină într-un caz cu „probleme psihice violente în care minorul ameninţa cu o armă oamenii”.

„Tânărul a fost urmărit de către ofiţerii veniţi la faţa locului şi a fost împuşcat de trei ori”, a declarat într-o conferinţă de presă sergentul Keith Horrocks.

Ulterior, poliţişti au confirmat că nu au găsit nicio armă la faţa locului.

Copilul a supravieţuit, dar are răni grave la umăr, glezne, intestine şi la vezică.

×
Subiecte în articol: autism politisti

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close