Antena 3 CNN Actualitate Unghii curate, maniere, atitudine pozitivă - ingredientele pentru un interviu de succes

Unghii curate, maniere, atitudine pozitivă - ingredientele pentru un interviu de succes

Unghii curate, maniere, atitudine pozitivă - ingredientele pentru un interviu de succes
Sursa foto: Foto: INTACT Images
27 Aug 2011   •   20:35
Dacă eşti somer şi îţi cauţi un loc de muncă, ar fi bine să ai unghiile curate şi să nu ţipi la telefon. Asta dacă vrei să seduci angajatorii. Specialiştii ANOFM sunt convinşi că aceasta este cheia succesului.

Şomerii sunt sfătuiţi pe site-ul ANOFM să nu ţipe la telefon, să aibă unghiile curate la interviu, să-i privească în ochi pe toţi membrii comisiei de examinare şi să le zâmbească. Iar dacă vor să fie siguri că vor fi angajaţi ar fi bine să nu plece de acasă fără să mediteze.

Asta pentru că arta de a te angaja începe pentru şomer încă de-acasă, când trebuie să-şi imagineze scena interviului şi zâmbetul pe care-l va adresa examinatorului. Nici corpul nu trebuie lăsat la voia întâmplării, pentru că el este unealta noastră, spun specialiştii.

În convorbirea telefonică prealabilă interviului, şomerii trebuie să dovedească siguranţă de sine, exprimare clară, dar şi voce clară "la un nivel nu prea ridicat".

La interviu, jocul actoricesc trebuie să fie perfect, iar candidatul nu trebuie să-i scape din ochi pe recrutori. Trebuie să te aşezi confortabil pe scaun. Stai cu picioarele apropiate, nu pune picior peste picior. Nu te aşeza decât după ce ai fost invitat. Evită sa te contrazici şi automotivează- te.

Dacă trec mai mult de două săptămâni de la interviu şi nu ai fost contactat, contactează tu compania.
 


×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close