Antena 3 CNN Alegeri Parlamentare 2016 ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Tractoriști, șoferi, preoți și pensionari, pe listele candidaților

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Tractoriști, șoferi, preoți și pensionari, pe listele candidaților

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Tractoriști, șoferi, preoți și pensionari, pe listele candidaților
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    03 Noi 2016   •   12:17

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Pe listele pentru alegerile parlamentare se află tractorişti, pensionari sau şoferi de ambulanţă. 

Cei mai mulţi dintre candidaţii pe care-i propun partidele sunt totuşi jurişti, economişti sau profesori. 

Cum arată oferta partidelor

Pe listele PNL, printre economişti, jurişti şi profesori şi-au găsit locul mai mulţi analişti politici. Printre aceştia se numără şi actualul deputat PNL Verginel Gireadă. Condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, Gireadă este fostul primar al comunei Mihai Eminescu din Botoşani, primărie pe care a lăsat-o pe mâinile soţiei în momentul în care a plecat în 2012 deputat în Parlament. Ajuns de pe locul șase, pe locul trei pe listele partidului după o intervenţie de la centru, Verginel Gireadă şi-a trecut în dreptul meseriei analist politic, deşi la bază este mecanic agricol. 

Tot la PNL, de data aceasta la Buzău, lista deputaţilor este deschisă de Romanescu Cristinel, care este antrenor de tenis, în timp ce la Bihor primul pe lista de la Senat este un profesor de fizică.  

Şi pe lista PSD găsim candidaţi cu meserii dintre cele mai diverse. De exemplu, pe lista de la Constanţa, candidează fostul fotbalist Neculai Tănasă, în prezent vicepreşedinte al Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi. 

La Covasna, lista la Senat este deschisă de o pensionară, Tănase Elena. 

Meserii interesante au şi candidaţii UDMR din judeţul Mehedinţi. Conform listelor depuse de partid, pe acestea se regăsesc un tractorist, un preot evanghelic şi un ambulanţier. De pe liste nu vor lipsi cântăreţii. 

Printre aceştia se numără interpreta de muzică populară Ionela Prodan, care candidează la Senat pe listele PSD Covasna, dar şi Margareta Clipa care deschide lista ALDE Botoşani. Un nou mandat de senator vizează şi Ciprian Rogojan cunoscut ca Cici de la Sistem. 


Meseriile candidaţilor PNL

Verginel Gireadă - analist politic (mecanic agricol)
Romanescu Cristinel - antrenor de tenis
Cornel Popa - profesor de fizică

Meseriile candidaţilor PSD

Neculai Tănasă - vicepreşedinte club de fotbal
Tănase Elena - pensionar

Meseriile candidaţilor UDMR

Balazs Albert Ştefan - tractorist
Koszta Iolan-Eniko - preot evanghelic
Ravasz Csaba - ambulanţier

Cântăreţii care vor să fie parlamentari

Ionela Prodan - PSD Senat
Margareta Clipa - ALDE Senat
Ciprian Rogojan - ALDE Senat

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close