Antena 3 CNN Actualitate Social Cum poți obține alocații mai mari decât în România. Eugen Tomac: ”E un drept de care cetățenii români beneficiază”

Cum poți obține alocații mai mari decât în România. Eugen Tomac: ”E un drept de care cetățenii români beneficiază”

Europarlamentarul Eugen Tomac a explicat la Antena 3 cum pot românii care lucrează în afara țării să obțină alocații de două sau chiar de trei ori mai mari decât cele din România.

de Andreea Ştefan    |   

”Este foarte simplu. Atât timp cât îți stabilești locul de muncă în altă țară din Uniunea Europeană, idiferent dacă sunt sau nu ambii părinți în acea țară, dar dorești să-ți transferi drepturile sociale în ceea ce privește alocațiile, ai dreptul și statul respectiv are obligația să-ți aloce aceeași alocație pe care o primesc cetățenii statului gazdă.

Este o normă europeană, un cadru foarte bine reglementat din acest punct de vedere. (...) Au existat situații în care anumite state, cum este Austria, nu a dorit să implementeze această normă europeană. Eu am sesizat Comisia Europeană în urmă cu doi ani de zile, pentru că românii erau discriminați în această țară, pentru că nu-și puteau primi alocațiile, deși locuiau împreună cu toată familia, inclusiv copiii, în acea țară.

Comisia Europeană a dat în judecată la Curtea Europeană de Justiție statul austriac, a câștigat, s-a reglementat foarte clar. Inclusiv în Austria copiii români exact așa cum prevăd legile interne, pentru că este un atribut al statului membru.

(...) Aceste aspecte sunt precizate inclusiv pe paginile noastre din misiunile diplomatice din UE, deci nu este o chestiune ținută pe ascuns. E un drept de care cetățenii români beneficiază. Toți cetățenii români, care se stabilesc pentru o perioadă mai scurtă sau mai lungă de timp, desfășurând activități lucrative într-un stat membru al UE, trebuie să beneficieze și de alocații pentru copii, exact așa cum beneficiază toți cetățenii din statul respectiv”, a declarat Eugen Tomac la Antena 3.

Subiecte în articol: alocaţii eugen tomac
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs