Antena 3 CNN Externe Ce s-a aflat despre cei îngropați în cimitirul improvizat de la Izium, după alungarea rușilor din oraș

Ce s-a aflat despre cei îngropați în cimitirul improvizat de la Izium, după alungarea rușilor din oraș

Majoritatea oamenilor îngropați în cimitirul improvizat de la Izium, în Ucraina, sunt civili.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

O declarație în acest sens a fost făcută vineri de șeful poliției, Igor Kilmenko.

Anterior, autoritățile ucrainene au anunțat că au descoperit o groapă comună cu 450 de cadavre în Izium și au afirmat că aceasta este o dovadă a crimelor de război comise de trupele ruse.

Moscova nu replicat încă acuzațiilor aduse.

"La o estimare preliminară, sunt civili. Deși avem informații că acolo sunt (îngropați) soldați, încă nu am recuperat nici măcar un militar", a precizat Igor Klimenko.

Cimitirul improvizat, în care s-ar afla îngropate peste 400 de persoane, a fost localizat după eliberarea orașului de către forțele ucrainene.

Fotografii din locație, în care sunt vizibile numeroase cruci de lemn, au apărut pe rețelele sociale.

Izium s-a aflat sub ocupație rusească luni de zile, dar a fost recucerit în timpul contraofensivei lansate de Kiev în ultimele săptămâni.

Zelenski anunță găsirea a sute de morminte la Izium

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a confirmat faptul că a fost găsit un "loc de înmormântare în masă" în orașul pe care l-a vizitat miercuri.

El a precizat că "informații clare și verificate" vor fi distribuite în cursul zilei de vineri.

"Vrem ca lumea să știe ce se întâmplă cu adevărat și la ce a dus ocupația rusească", a declarat Volodimir Zelenski în ultimul său discurs adresat națiunii.

O imagine difuzată de un consilier al președintelui ucrainean arată mai multe cruci de lemn pe movilele din pământ, înconjurate de copaci.

"O înmormântare în masă a fost descoperită în Izium, regiunea Harkov. Procedurile corespunzătoare au început. Toate cadavrele vor fi exhumate și trimise pentru examinare medico-legală. Rusia este o țară de criminali. Un stat sponsor al terorismului", a declarat Andrei Yermak, șef al Biroului prezidențial ucrainean.

Subiecte în articol: Izium cimitir civili Igor Klimenko
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea