Antena 3 CNN Coronavirus Lokdown în Portugalia din cauza tulpinii indiene

Lokdown în Portugalia din cauza tulpinii indiene

Guvernul portughez a anunţat joi închiderea perimetrală a zonei metropolitane a capitalei Lisabona şi interzicerea intrărilor şi ieşirilor din această zonă la sfârşit de săptămână, din cauza relansării pandemiei şi prevalenţei variantei Delta (varianta indiană) în această regiune.

de Alexandra Ionescu    |   

Anunțul a fost făcut de ministrul președinției, Mariana Vieira da Silva, într-o conferință de presă la Lisabona.

Portugalia, ţară cu circa 10 milioane de locuitori, a înregistrat ieri 1.350 de noi cazuri de COVID-19, cel mai ridicat bilanţ zilnic după luna februarie, joi fiind raportate 1.233 de noi cazuri, dintre care circa 800 în regiunea Lisabonei. 

„Se pare că există o prevalență mai mare a variantei Delta de coronavirus în regiunea Lisabona", a spus ministrul. Guvernul încearcă să controleze creștere  infecțiilor în jurul Capitalei și anunțat deja că următorul pas al unui plan de ușurare treptată a măsurilor de izolare în toată țara nu se va aplica la Lisabona.

Portugalia își propune să administreze cel puțin o doză de vaccin Covid-19 la 70% din populația sa adultă până pe 8 august.

Ministrul portughez al Administrației, Mariana Vieira da Silva, a declarat joi că țara sa se află într-o „situație îngrijorătoare”, în ceea ce privește incidența noilor cazuri de Covid-19 și riscul transmiterii în creștere, potrivit Reuters.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare