Antena 3 CNN Politică Maria Grapini, scrisoare către Violeta Alexandru: 'Acești oameni sunt mult mai expuși la această criză'

Maria Grapini, scrisoare către Violeta Alexandru: 'Acești oameni sunt mult mai expuși la această criză'

Europarlamentarul Maria Grapini a transmis o scrisoare către Violeta Alexandru, ministrul Muncii și Protecției Sociale, prin care i-a solicitat ca ministerul pe care îl conduce să preia obligația de plată pentru persoanele cu dizabilități.

"Către Ministerul Muncii și Protecției Sociale,

În atenția doamnei Violeta Alexandru, Ministru,

Stimată Doamnă Ministru,

În calitatea mea de europarlamentar am fost contactată de mai mulți cetățeni cu privire la pericolul că persoanele cu dizabilități native nu mai primească ajutoare sociale.

 Consider că în această dublă criză nu trebuie să lăsăm pe nimeni la o parte si guvernul trebuie să se preocupe de protejarea persoanelor celor mai vulnerabile.

Uniunea Europeană și statele sale membre s-au angajat să îmbunătățească situația socială și economică a persoanelor cu dizabilități, pe baza Cartei drepturilor fundamentale a UE și a Tratatului privind funcționarea UE, de aceea cred că trebuie să preîntâmpinăm acest risc și să găsim soluții.

După discuția cu mai multe persoane aflate în această situație vă propun, doamna ministru, să preluați obligația de plată în sarcina Ministerului Muncii și Protecției Sociale, având în vedere și recomandările Comisiei Europene de a stabili măsuri pentru persoanele cele mai defavorizate.

UE oferă sprijin financiar sub forma unor granturi pentru a consolida coeziunea economică și socială. Ele contribuie la asigurarea incluziunii sociale a celor mai vulnerabili cetățeni, printre care și cei cu dizabilități.

Vă rog, doamna ministru, să analizați propunerea mea ca plata acestor indemnizații să fie preluată de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, având în vedere că există riscul ca bugetele locale să nu mai aibă fonduri suficiente din cauza costurilor neprevăzute cauzate de epidemia COVID-19. Acest lucru va afecta în mod direct persoanele mai vulnerabile, așa cum sunt persoanele cu dizabilități, având în vedere nevoia de medicamente și asistență de specialitate.

Acești oameni sunt mult mai expuși la această criză provocată de epidemie, iar indemnizațiile pe care le primesc reprezintă singura lor sursă de venit pentru a putea trăi.

Aștept cu interes un răspuns din partea dumneavoastră.

Cu stimă,

MEP Maria Grapini", se arată în scrisoarea transmisă de Maria Grapini.

Subiecte în articol: Maria Grapini
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are