Antena 3 CNN Actualitate Ripostă a armatei israeliene în Gaza, după ce o rachetă a fost trasă asupra Israelului

Ripostă a armatei israeliene în Gaza, după ce o rachetă a fost trasă asupra Israelului

Armata israeliană a lovit miercuri mai multe poziţii ale mişcării islamiste Hamas în Fâşia Gaza, ca răspuns la un tir de rachetă asupra oraşului de frontieră Sderot (sud), au declarat serviciile de securitate israeliene şi palestiniene, scrie AFP.

O rachetă a căzut în timpul dimineţii la Sderot, lovit în mod regulat de proiectile trase din Fâşia Gaza, a anunţat poliţia israeliană.

Racheta nu a făcut victime, a precizat poliţia. Potrivit armatei israeliene, ea a căzut pe o stradă.

Surse din cadrul serviciilor de securitate palestiniene în Fâşia Gaza au anunţat apoi tiruri de tancuri israeliene asupra unei baze a aripii militare a Hamas în nordul Gazei şi în mai multe locuri de-a lungul frontierei.

Trei bombardamente aeriene au vizat de asemenea alte baze în sudul enclavei, la Khan Yunes, potrivit aceloraşi surse. Două raiduri ale aviaţiei au vizat de asemenea poziţii ale serviciilor de securitate ale Hamas în apropierea oraşului Gaza, potrivit unui jurnalist de la France Presse.

Nicio victimă nu a fost înregistrată, a declarat Ashraf al-Qodra, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii în Gaza.

Grupul salafist Ahfad al-Sahaba (Descendenţii însoţitorilor profetului, în arabă) a revendicat într-un comunicat tirul de rachetă, ca şi alte tiruri înainte.

Subiecte în articol: Israel Fasia Gaza
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"