Antena 3 CNN Coronavirus Dr. Beatrice Mahler, recomandări pentru bolnavii cronici care ajung târziu la medic: "Este important pentru copiii de lângă noi să fim sănătoși"

Dr. Beatrice Mahler, recomandări pentru bolnavii cronici care ajung târziu la medic: "Este important pentru copiii de lângă noi să fim sănătoși"

Medicii trag un semnal de alarmă și avertizează că numărul persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2 este mult mai mare decât în realitate. Beatrice Mahler, managerul institutului "Marius Nasta" a vorbit la Antena 3 despre această şituaţie şi a lansat o serie de recomandări pentru bolnavii cronici.

Dr. Beatrice Mahler, recomandări pentru bolnavii cronici care ajung târziu la medic: "Este important pentru copiii de lângă noi să fim sănătoși"
de Claudia Popovici    |    11 Apr 2021   •   10:27

Medicul Beatrice Mahler, managerul institutului "Marius Nasta" din Bucureşti, lansează un apel către bolnavii cronici să ţină cont de simptome şi să apeleze imediat la medici. Ea a precizat că pe lângă pacienții COVID, şi adulții bolnavi cronici în această perioadă vin la spital şi foarte mulți copii care au contactat boala de la familie pentru că au venit la medic mult prea târziu.

Medicul a mai subliniat că se încearcă atingerea unui echilibru astfel încât fiecare pacient, fie că e COVID sau cronic cu alte afecţiuni, să beneficieze de îngrijirea şi asistența medicală optimă, dar asta depinde mult şi de cât de repede luam cu toții măsuri de la primele simptome.

Pacientului cronic  trebuie încurajat să ajung în spital, sau la un cabinet medical pentru a primi asistență

"La Marius Nasta terapia intensivă COVID și non-COVID vin este plină. Secția COVID este la capacitate maximă, dar și secțiile de Pneumologie au un număr foarte mare de pacienți  şi de foarte multe ori și în aceste zone găsim cu dificultate locuri.

Încercăm în fiecare zi să găsim un echilibru între ceea ce înseamnă asistența pacientului COVID care este în acest moment extrem de importantă, dar și asistența pacientului cronic care trebuie încurajat să ajung în spital, sau un cabinet medical pentru a primi asistență.

Din păcate, ne confruntăm zi de zi cu situații în care pacienții amână foarte mult prezentarea la medic. În momentul în care ajung nu ne ajută nici pe noi să ajutăm foarte mult", a explicat Beatrice Mahler la Antena 3.

Este important pentru copiii de lângă noi să fim și noi sănătoși

"Dramă este în cazul copiilor cu tuberculoză care se îmbolnăvesc de la un adult din preajma care dacă îşi mâna foarte mult diagnosticul poate să fie sursă de infecție pentru cei dragi și cei apropiați lui.

Este extrem de importantă atunci când simptomatologia persistă mai mult de două trei săptămâni, atunci când avem o stare de slăbiciune, când avem o tuse care nu este deloc normală, să ne adresăm medicului de familie. Este important pentru copiii de lângă noi să fim și noi sănătoși", a spus medicul Beatrice Mahler, managerului institutului "Marius Nasta" din București.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close