Antena 3 CNN Coronavirus Ce condiții trebuie să îndeplinească România pentru ca măsurile să poată fi relaxate în perioada următoare

Ce condiții trebuie să îndeplinească România pentru ca măsurile să poată fi relaxate în perioada următoare

Doctorul Gindrovel Dumitra, coordonatorul Grupului de Vaccinologie al Societății Naționale de Medicină a Familiei, a vorbit la Antena 3 despre planul de măsuri și condițiile impuse de Comisia Europeană pentru a se permite relaxarea măsurilor, în contextul pandemiei de coronavirus.

Ce condiții trebuie să îndeplinească România pentru ca măsurile să poată fi relaxate în perioada următoare
24 Apr 2020   •   16:49

Specialiștii de la Comisia Europeană spun că, înainte de relaxarea măsurilor, fiecare țară trebuie să îndeplinească următoarele condiții: numărul de cazuri de coronavirus să fie în descreștere; sistemul sanitar să poată fi capabil de a face față noii situații; să existe capacitatea de testare.

"Trebuie să spunem foarte clar că în acest moment există o foaie de parcurs pe care au elaborat-o specialiștii de la Comisia Europeană și care prevede cel puțin trei condiții pentru a putea să începem măsurile de relaxare. 

Prima dintre acestea o reprezintă numărul de cazuri care trebuie să fie descrescător, adică să trecem pe o pantă descendentă.

A doua măsură se referă la capacitatea de spitalizare, dar nu numai. Adică trebuie să avem un număr de paturi disponibil pentru ca în cazul în care vor reapărea creșteri în numărul de îmbolnăviri, atunci spitalizarea să fie capabilă să facă acest lucru. Dar e vorba de așezarea sistemului sanitar astfel încât să poată face față noii situații.

A treia măsură foarte importantă o reprezintă capacitatea de testare. Cel mai important lucru pe care trebuie să-l avem atunci când vom relaxa se va referi la a cunoaște exact care este circulația în teritoriu", a spus medicul Gindrovel Dumitra la Antena 3.

Ce condiții trebuie să îndeplinească România pentru ca măsurile să poată fi relaxate în perioada următoare

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana gindrovel dumitra
Parteneri
Sute de mii de bugetari vor primi salarii majorate de la 1 iulie
x close