Antena 3 CNN Coronavirus Lokdown în Portugalia din cauza tulpinii indiene

Lokdown în Portugalia din cauza tulpinii indiene

Guvernul portughez a anunţat joi închiderea perimetrală a zonei metropolitane a capitalei Lisabona şi interzicerea intrărilor şi ieşirilor din această zonă la sfârşit de săptămână, din cauza relansării pandemiei şi prevalenţei variantei Delta (varianta indiană) în această regiune.

Lokdown în Portugalia din cauza tulpinii indiene
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    18 Iun 2021   •   10:17

Anunțul a fost făcut de ministrul președinției, Mariana Vieira da Silva, într-o conferință de presă la Lisabona.

Portugalia, ţară cu circa 10 milioane de locuitori, a înregistrat ieri 1.350 de noi cazuri de COVID-19, cel mai ridicat bilanţ zilnic după luna februarie, joi fiind raportate 1.233 de noi cazuri, dintre care circa 800 în regiunea Lisabonei. 

„Se pare că există o prevalență mai mare a variantei Delta de coronavirus în regiunea Lisabona", a spus ministrul. Guvernul încearcă să controleze creștere  infecțiilor în jurul Capitalei și anunțat deja că următorul pas al unui plan de ușurare treptată a măsurilor de izolare în toată țara nu se va aplica la Lisabona.

Portugalia își propune să administreze cel puțin o doză de vaccin Covid-19 la 70% din populația sa adultă până pe 8 august.

Ministrul portughez al Administrației, Mariana Vieira da Silva, a declarat joi că țara sa se află într-o „situație îngrijorătoare”, în ceea ce privește incidența noilor cazuri de Covid-19 și riscul transmiterii în creștere, potrivit Reuters.

×
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close