Antena 3 CNN Coronavirus Român care a locuit un an în Shanghai, despre imaginile disperării chinezilor aflați în lockdown: "Nu mai este despre virus, este despre control"

Român care a locuit un an în Shanghai, despre imaginile disperării chinezilor aflați în lockdown: "Nu mai este despre virus, este despre control"

Aurelian Popa, un român care a locuit timp de un an lângă Shanghai, și are mai mulți prieteni în China, a vorbit despre situația oamenilor de acolo care stau blocați în lockdown, în contextul în care 95% dintre locuitori sunt vaccinați.

Român care a locuit un an în Shanghai, despre imaginile disperării chinezilor aflați în lockdown: "Nu mai este despre virus, este despre control"
Sursa foto: Twitter/ James Melville
de Mia Lungu    |    17 Apr 2022   •   22:59

Tânărul Aurelian Popa, activist civic, a vorbit, la emisiunea Subiectiv, din această seară, despre imaginile controversate din China, care curg pe rețelele sociale. 

Acolo, peste 26 de milioane de locuitori ai orașului Shanghai sunt obligați să stea în izolare, de două săptămâni, pentru limitarea răspândirii coronavirusului, deși rata de vaccinare este de 95%.

"Trebuie să înțelegem și cultura. În Asia, dacă trebuie să salvezi musuroiul în detrimentul furnicii, vei sacrifică furnică. Omul nu contează, individul este la coadă drepturilor și libertăților. Chiar și regulile de circulație acolo sunt făcute la fel, pietonul are ultimul prioritate pe stradă. Asta că idee, cum funcționează acolo.

Carantină din shanghai nu mai este despre virus, este despre control. Și din ce am citit eu în presă chineză, este o rivalitate, o ruptură între două facțiuni ale partidului comunist chinez. Există niște oligarhi din sud, din Shanghai, cu foarte mulți bani, miliardari, și există niște ideologi de nord, care nu au foarte mulți bani dar au puterea politică. Iar cei din nord le spun cei din sud băieți, noi avem puterea."

 

×
Subiecte în articol: Aurelian Popa roman shanghai lockdown
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close