Antena 3 CNN Economic Auto Analiştii americani cred că producătorul auto Chrysler nu poate fi salvat

Analiştii americani cred că producătorul auto Chrysler nu poate fi salvat

Analiştii americani cred că producătorul auto Chrysler nu poate fi salvat
08 Ian 2009   •   11:17

Chiar şi la standardele permisive date de criză, datele economice ale companiei Chrysler Ford sau General Motors nu arată bine. Analiştii cred că este foarte probabil să nu treacă acest an ca societate independentă, în pofida celor patru miliarde de dolari promişi de guvern şi a posibilităţii unei noi injecţii de capital.
De altfel, anul trecut, vânzările au stat atât de prost încât un singur model de la Toyota - Camry/Solara a depăşit ca număr de unităţi toată gama oferită de Chrysler luată ca întreg.
?De fapt sunt terminaţi. Nu există posibilitatea răsturnării situaţiei ca societate independentă?, crede analistul Aaron Bragman, citat de Fox News.
Vânzările din SUA ale Chrysler, Dodge şi Jeep au căzut cu 30% anul trecut, cel mai mare declin de pe piaţa auto. În plus a pierdut cea mai mare cotă de piaţă ajungând la 11 procente.
Chrysler doreşte să introducă o maşină electrică în 2010, dar până atunci nu are nici un model care să impulsioneze vânzările. Experţii cred că până la finalul anului, Chrysler va fi cumpărată de alt producător auto sau vândută ?la bucată? de proprietarul Cerberus Capital Management.
Preşedintele Chrysler arăta că societatea are nevoie de şapte miliarde de dolari la fiecare 45 de zile pentru a-şi plăti furnizorii de piese, iar experţii îşi pun problema dacă vânzările sporadice ale companiei acoperă necesarul. Oricum se apreciază că încă este posibilă o achiziţie de către General Motors Corp., posibilitate luată în calcul anul trecut.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: ajutor financiar Chrysler General Motors
Parteneri
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș
x close