Antena 3 CNN Economic Auto Care sunt cele mai periculoase şosele din România

Care sunt cele mai periculoase şosele din România

Care sunt cele mai periculoase şosele din România
31 Ian 2013   •   14:00

Cele mai periculoase drumuri din România sunt  DN1, DN 2 Bucureşti-Siret şi DN6 Bucureşti-Cenad.

Potrivit datelor Poliţiei Rutiere, centralizate de Gândul, cel mai periculos punct este pe DN1, lângă localitatea Veştem, în judeţul Sibiu, unde în ultimii 5 ani au avut 10 accidente rutiere.

Statistica arată că cele mai multe accidente au loc în zonele cu treceri de pietoni, în zonele cu păduri pe marginea drumului, dar şi la intersecţiile de şosele şi în curbe.

Un şofer din Sibiu s-a filmat în timp ce conducea cu 270 km/h

Poliţia Română a identificat 138 de porţiuni periculoare de drum pe şoselele din ţară. Zonele în care au avut loc cele mai multe accidente rutiere şi unde au murit cei mai mulţi oameni sunt DN1 între Bucureşti şi Borş , DN2 Bucureşti-Siret şi DN6 Bucureşti-Cenad. Punctele negre urmează să fie marcate pentru a-i face pe şoferi mai atenţi.

La fel de periculos este DN6, în Bragadiru, Ilfov, înainte de trecerea peste râul Ciorogârla. Aici au murit 14 oameni în 22 de accidente. Tot în lfov, pe DN2 înainte de localitatea Afumaţi, 12 oameni şi-au pierdut viaţa în 17 accidente rurtiere.

Drumurile  recent asfaltate sunt şi cele unde au avut loc cele mai multe accidente.

În ultimii 5 ani, în aceste "puncte negre" au avut loc peste 1.500 de accidente rutiere, în care au murit 569 de oameni şi au fost răniţi grav peste 1300 de oameni.




×
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close