Antena 3 CNN Economic Auto Chrysler şi Fiat, parteneriat strategic pentru pentru ieşirea din criză

Chrysler şi Fiat, parteneriat strategic pentru pentru ieşirea din criză

Chrysler şi Fiat, parteneriat strategic pentru pentru ieşirea din criză
Sursa foto: chrysler fiat jeep
20 Ian 2009   •   10:41

Grupul Fiat negociază cu Chrysler formarea unui parteneriat strategic care ar putea include preluarea de către producătorul italian de automobile a unei participaţii la compania americană . Parteneriatul ar permite grupului Chrysler accelerarea şi consolidarea unui program de relansare a operaţiunilor.
Fiat ar putea acorda Chrysler acces la platformele, motoarele şi transmisiile vehiculelor de dimensiuni mini, mici şi medii, au arătat sursele, ceea ce ar permite producătorului american să construiască rapid o gamă complet nouă de automobile cu emisii reduse de dioxid de carbon.
Vânzările Chrysler, grup deţinut din 2007 de fondul de investiţii Cerberus, au scăzut în 2008 cu 30%, grupul fiind nevoit să restrângă investiţiile noi. Chrysler a primit un ajutor de urgenţă, în valoare de patru miliarde de dolari, din partea guvernului american şi intenţionează să solicite alte trei miliarde de dolari.
Ceilalţi doi mari producători americani de automobile, General Motors şi Ford Motor, intenţionează la rândul lor să introducă game complete de vehicule de dimensiuni mini, mici şi medii, oferite deja, sau în curs de proiectare în Europa. Maşinile vor fi disponibile pe piaţă în 2010 sau 2011.
Antena3.ro

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close