Antena 3 CNN Economic Auto Conducerea Toyota, preluată de nepotul fondatorului concernului. Vânzările companiei au scăzut cu 4%

Conducerea Toyota, preluată de nepotul fondatorului concernului. Vânzările companiei au scăzut cu 4%

Conducerea Toyota, preluată de nepotul fondatorului concernului. Vânzările companiei au scăzut cu 4%
Sursa foto: sigla Toyota
20 Ian 2009   •   11:10

Conducerea comapaniei Toyota a fost preluată , joi, de către nepotul fondatorului grupului japonez. Akio Toyoda a devenit astfel preşedintele concernului, anuhnţă Reuters. Pe de altă parte, vânzările Toyota la nivel mondial au scăzut cu 4% în 2008, din cauza crizei economice.
Reprezentanţii Toyota au anunţat că vânzările în întreaga lume au scăzut în 2008 la 8,97 milioane de autovehicule. Această scădere pronunţată a fost determinată de rezultatele slabe înregistrate în ultimul trimestru pe pieţele din America de Nord, Europa şi pe cea japoneză.
În compania Toyota a vut loc şi o restructurare în urma căreia preşedinţia Consiliului de Administraţie al Toyota a fost preluată de Akio Toyoda, nepotul fondatorului companiei, Kiichiro Toyoda.
În urmă cu o săptămână, Toyota anunţa că toate fabricile din Japonia vor fi închise, pentru o perioadă de 11 zile, în februarie şi martie. Motivul: compania se confruntă cu cel mai accentuat declin al vânzărilor de pe piaţa americană din ultimul sfert de secol ca urmare a recesiunii economice globale.
Antena3.ro

×
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close