Ferrari, Bentley, Jaguar şi Rolls-Royce revin în forţă cu noi modele, la Salonul Auto de la Geneva

de A.M.P    |    08 Mar 2013   •   23:11
Ferrari, Bentley, Jaguar şi Rolls-Royce revin în forţă cu noi modele, la Salonul Auto de la Geneva Galerie foto (4) Foto: Agerpres/Xinhua

Ferrari, Bentley, Jaguar şi Rolls-Royce au revenit în forţă cu noi modele la Salonul Auto de la Geneva, după ce anul trecut a avut loc o scădere a vânzărilor de maşini ultraluxoase pe piaţa europeană.

Ferrari a prezentat în această săptămână la Geneva un automobil hibrid de 1 milion de euro numit LaFerrari, relatează Bloomberg.Bentley a expus modelul îmbunătăţit Continental Flying Spur, cu patru uşi.Jaguar a prezentat în premieră XFR-S, cel mai rapid sedan produs vreodată de companie, în timp ce Rolls-Royce şi-a îmbogăţit gama cu un automobil cu două uşi numit Wraith.Segmentul superior al pieţei auto mondiale, care include vehicule de peste 100.000 de euro, va înregistra în acest an o creştere de 9,9%, la 446.550 de unităţi, potrivit companiei de analiză a pieţei IHS. Chiar şi în Europa, unde piaţa se îndreaptă spre al şaselea an de scădere a vânzărilor, IHS anticipează o creştere a livrărilor de maşini de lux de 8,5%.

"Producătorii de maşini de lux încearcă să se întreacă unii pe alţii cu noi fineţuri tehnologice. Îşi testează limitele, pentru a vedea cât de departe pot ajunge", a spus Stefan Bratzel, director al centrului pentru cercetări auto la Universitatea de Ştiinţe Aplicate din Bergisch Gladbach, Germania.

Vânzările de maşini de lux din Europa au scăzut anul trecut cu 3,5%, la 91.672 unităţi, aducând creşterea mondială la numai 6%, faţă de 15% în 2011.

Ferrari a primit peste 700 de cereri oficiale pentru hibridul LaFerrari, deşi compania intenţionează să fabrice numai 499, care vor fi numerotate, iar scaunul şoferului va fi pe măsura proprietarului.

Folosind tehnologie dezvoltată pentru cursele de Formula 1, LaFerrari va combina două motoare electrice cu un motor pe benzină cu 12 cilindri, care vor genera mai mulţi cai putere decât oricare alt model al companiei, în timp ce consumul va fi redus cu până la 40%.

Ferrari, cea mai profitabilă divizie a Fiat, se bucură de cerere mare chiar şi pe piaţa sa locală, Italia, unde proprietarii de maşini de lux, verificaţi de fisc, au început să le vândă.

Jaguar Land Rover intră pe noi pieţe şi intenţionează să introducă opt noi modele noi sau îmbunătăţite, în acest an. Compania are un optimism moderat că îşi va mări vânările în 2013, a declarat şeful companiei, divizie a grupului indian Tata Motors, Ralf Speth.

La Geneva, Jaguar a prezentat XFR-S, o versiune de 550 cai putere a sedanului XF. Automobilul XFR-S, cu un preţ de 79.995 de lire sterline, atinge o viteză maximă de 300 de kilometri pe oră şi poate ajunge la 100 de kilometri pe oră în 4,6 secunde. Jaguar afirmă că este cel mai rapid sedan pe care l-a produs vreodată.

Jaguar Land Rover intenţionează să îşi dezvolte reţeaua de dealeri în Europa, anticipând creşterea pieţei, în ţări precum Elveţia, a declarat în această săptămână la Geneva directorul de vânzări Phil Popham.

Parteneri
x close