Antena 3 CNN Economic Auto Infotrafic. Bilanţ 2008: 3.000 de morţi şi 9.000 de răniţi în accidente rutiere

Infotrafic. Bilanţ 2008: 3.000 de morţi şi 9.000 de răniţi în accidente rutiere

Infotrafic. Bilanţ 2008: 3.000 de morţi şi 9.000 de răniţi în accidente rutiere
03 Ian 2009   •   09:43

Seria neagră a tragediilor pe şosea pare să nu se mai termine. Numai în prima zi a noului an, opt persoane au murit, iar alte 14 au ajuns la spital cu răni grave. Viteza foarte mare, lipsa de experienţă la volan, dar şi infrastructura proastă au fost cauzele pentru care numai anul trecut 3 mii de oameni şi-au găsit sfarşitul, în grave accidente rutiere.
Accidentele rutiere grave s-au ţinut lanţ în anul care tocmai a trecut. Statisticile sunt şocante: 3000 de morţi şi 9000 de răniţi sunt victimele celui mai negru bilanţ din ultimii ani.
Numărul accidentelor a ajuns, în 2008, la peste 10.000, iar drumurile unde s-au produs cele mai multe tragedii sunt DN,1 care leagă Bucureştiul de munte, şi DN 2 Bucuresti- Bacau - Roman - Suceava.
Poliţiştii de la circulaţie nu reuşesc să stopeze seria accidentelor grave de pe şosele şi se aşteaptă ca şi 2009 să fie la fel de tragic. Nici înăsprirea legislaţiei rutiere nu a avut efectul scontat.
Numărul mare de amenzi aplicate şi permise de conducere reţinute demonstrează că şoferii români nu conştientizează riscurile la care se expun atunci când gonesc pe şosele.
În România au fost reţinute, anul trecut, peste 200 de mii de carnete de conducere. Cu 22 la sută mai multe decât în 2007.
Agenţii de poliţie au dat trei milioane şi jumătate de amenzi şi au întocmit peste 40 de mii de dosare penale şoferilor care au încălcat legea.
Cauzele accidentelor sunt mereu aceleaşi. De cele mai multe ori, tragediile s-au produs din cauza şoferilor vitezomani. Lipsa de experienţă la volan şi haosul din trafic au determinat şi ele nenumărate accidente. Nu trebuie uitaţi însă nici pietonii indisciplinaţi.
Aceste statistici situează România pe un loc fruntaş al unui clasament european în ceea ce priveşte mortalitatea în accidentele rutiere.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Infotrafic
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close